Transilvania, in topul destinatiilor internationale

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 16:47
3149 citiri
Transilvania, in topul destinatiilor internationale

Frumusetile Transilvaniei au fost descoperite si de turistii straini si regiunea din centrul Romaniei a fost inclusa alaturi de Malta si de orasul marocan Tanger in topul celor mai inedite destinatii de vacanta realizat de listverse.com. Acesta recunoaste faima de care se bucura mitul lui Dracula, dar puncteaza si alte atractii turistice transilvanene.

O calatorie initiatica in Mongolia

Mongolia dispune de foarte putin teren arabil in comparatie cu suprafata totala a tarii, care este acoperita de stepe aride si neproductive. In plus, Mongolia este delimitata la nord de munti si la sud de Desertul Gobi.

Datorita acestor caracteristici, aproximativ o treime din populatia totala a tarii care cumuleaza peste 2,8 milioane de oameni este nomada sau semi-nomada.

Listverse.com sustine ca puteti profita de aceste particularitati ale Mongoliei si sa platiti un ghid care sa va puna la dispozitie un cal si sa va insoteasca pe vechile trasee folosite de triburile nomade autohtone.

Rutele nu sunt ingradite, nu sunt in niciun fel amenajate, si singurii oameni pe care ii intalniti fac parte din caravane sau sunt alti turisti la fel de excentrici.

Multumita acestei detasari totale de cotidian, Mongolia ramane o destinatie inedita si potrivita pentru pasionatii de drumetii in regiuni exotice si de experiente unice.

Tanger, un mix cultural

Orasul Tanger din Maroc este de multe ori trecut cu vederea de turistii care isi doresc o vacanta cu specific oriental.

Din 1920, cand expansiunea puterilor europene a culminat cu crizele marocane, statul a fost impartit in trei zone:  un protectorat francez, unul spaniol si o zona internationala, adica orasul port Tanger.

Datorita acestui statut, Tanger s-a transformat intr-un port multicultural, fiind unit printr-o retea de autostrazi de orasele Rabat, Casablanca si Marakesh in sud si de Fez si Oujda in est.

Ineditul locatiei consta si in mozaicul modern-antic si in mixul cultural perfect imbinate, in conditiile in care orasul isi pastreaza designul oriental al locuintelor dar se construiesc si cladiri noi, moderne.

Printre proiectele aflate in desfasurare privind modernizarea Tangerului se afla ridicarea unor noi hoteluri de cinci stele de-a lungul litoralului, a unei zone comerciale moderne numita si Tangier City Center si a unui  nou terminal de aeroport.

Coreea de Sud, neglijata din cauza regimului comunist

Coreea de Sud ramane o destinatie evitata de turisti din cauza regimului sau politic, dar cei care au depasit aceasta prejudecata si au vizitat-o au fost incantati de ce au vazut, noteaza listverse.com.

In cazul in care ajungeti pana in Capitala Seoul, puteti vizita Zona Demilitarizata, o regiune cuprinsa intre Coreea de Nord si Coreea de Sud, neadministrata de niciuna dintre cele doua.

Un obiectiv turistic deosebit reprezinta tunelurile construite de nord-coreeni in vederea unei invazii fulger a Coreei de Sud.

Coreea de Sud mai este renumita si pentru gastronomia locala, printre cele mai gustoase feluri de mancare numarandu-se friptura gatita intr-un stil traditional corean si una dintre specialitati, numita kimchi.

Exista mai mult de 200 de tipuri de kimchi, dar toate au la baza legume precum varza, ridichi, praz, alge si castraveti, marinate cu saramura, sos de soia si otet. Acest amestec se pune in vase speciale si se ingroapa in pamant pana la sase luni, lasandu-se sa fermenteze. Coreeni il servesc cu usturoi si condimentat cu piper.

Transilvania, eclipsata de mitul lui Dracula

Cei mai multi straini asociaza Romania invariabil cu fostul dictator Nicoale Ceausescu, sau cu gimnasta Nadia Comaneci ori cu legenda lui Dracula. Dincolo de aceste etichete superficiale, Romania inseamna mult mai mult, iar listverse.com a ales din statul roman regiunea Transilvania, pe care o promoveaza in topul celor mai inedite destinatii de vacanta.

Sibiul, ansamblul de orase cumulate in Marginimea Sibiului, Clujul, sau Sighisoara sau doar cateva locatii superbe, toate cu un centru istoric renovat si plin de obiective turistice.

Fiecare are specificul sau, indiferent ca vorbim de micuta dar cocheta cetate din Sighisoara, unde se organizeaza anual Festivalul Medieval, sau de centrul istoric al Sibiului, desemnat in 2007 oras cultural european, sau de multitudinea de atractii turistice din Cluj.

Malta, un stat pro cultura

Pe prima pozitie in clasamentul intocmit de listverse.com se afla Malta, cel mai mic stat inclus in Uniunea Europeana, atat din punct de vedere al numarului de locuitori, cat si ca suprafata.

Malta beneficiaza de un climat mediteranean, cu ierni blande si veri mai putin caniculare. De altfel, anotimpurile cu vreme echilibrata si placuta au contribuit la desemnarea Maltei drept tara cu cel mai bun climat din lume.

Maltezii sunt preocupati de arta si din acest motiv evenimentele culturale sunt programate relativ frecvent in micutul stat.

Muzeul National de Arte Frumoase, gazduit intr-o cladire construita in 1570 si cu un design Rococo, expune cateva opere deosebit de importante, din domenii si perioade diferite, incepand cu epoca Renasterii si pana in prezent.

Pe langa expozitiile promovate de muzee, turismul cultural este reprezentat in Malta si de piesele de teatru si de opera, foarte populare printre localnici.

Astfel, acestia se bucura de o sumedenie de muzicaluri, opere si piese de teatru, dar si de concerte clasice si moderne.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#transilvania, #destinatii, #internationale, #turisti , #Atractii turistice