Viziteaza muzeele mai putin cunoscute din Paris

Joi, 30 Iunie 2011, ora 10:46
5379 citiri
Viziteaza muzeele mai putin cunoscute din Paris

Palatul Versailles, Muzeul Louvre si bazilica Sacre-Coeur sunt cateva dintre cele mai renumite atractii pe care le detine Parisul. Popularitatea lor atrage, insa, si foarte multi turisti, iar cozile sunt, uneori, interminabile. Daca nu vrei sa pierzi prea mult asteptandu-ti randul la casa de bilete, incearca sa vizitezi si muzeele mai putin cunoscute ale metropolei pariziene.

Centrul Georges Pompidou

Centrul Georges Pompidou se numara printre atractiile turistice inedite, din Paris. Deschis in 1977, centrul i-a uimit pe parizieni, prin designul unic si prin fatada neobisnuita, cu tevi colorate in cele mai vii nuante, dispuse pe exteriorul cladirii.

Aceasta a fost gandita ca un complex intercultural si gazduieste Muzeul National de Arta Moderna, un cinematograf, mai multe sali de spectacole si magazine, precum si o librarie.

Printre cele mai interesante expoante pe care le poti admira aici se numara Studioul lui Brancusi, aflat in nordul Centrului, unde sunt expuse operele sale abstracte. De asemenea, merita sa vezi Fantana

Stravinski, aflata in fata centrului, proiectata de arhitectii Niki de Saint Phalle si Jean Tinguely.

Muzeul de Arta Moderna se afla la etajul al patrulea, iar la parter vei gasi deschisa libraria. De aici poti cumpara postere ale celor mai importante lucrari din muzeu, ilstrate si carti cu artistii asociati Parisului.

Pretul unui bilet se ridica la 10 euro.

Muzeul Carnavalet

Muzeul Carnavalet este un alt obiectiv turistic mai putin cunoscut, din Paris. Cladirea prezinta evolutia artelor decorative din metropola pariziana. Colectia include tablouri, piese sculptate, dar si mobilier vechi si obiecte decorative restaurate, din secolele XVI si XVII.

Muzeul se afla intr-un frumos palat, cu arhitectura renascentista, hotelul Carnavalet, din cartierul parizian Marais. Ridicat in 1548, palatul a fost odata casa lui Madame de Sevigne, o marchiza cunoscuta, in Franta secolulul al XVII-lea.

Intrarea este libera, pentru colectiile permanente.

Muzeul National de Moda si Stofe

Parisul este supranumit si Capitala Modei, iar un muzeu complet dedicat acestui domeniu nu putea sa lipseasca din metropola pariziana.

Muzeul National de Moda si Stofe gazduieste o colectie de costume si accesorii vestimentare, care dateaza din secolul al XVII-lea si pana in zile noastre.

In timp ce vizitezi salile, iti vei putea face o idee despre felul in care a evoluat moda, de-a lungul timpului. Totodata, in interiorul muzeului, exista si cateva colectii interesante, care reflecta evolutia industriei textile.

Gasesti muzeul pe avenue Pierre 1er de Serbie iar pentru un bilet va trebui sa platesi 6 euro.

Muzeul Omului

Muzeul Omului a fost infiintat in anul 1937 de catre Paul Rivet, si este dedicat antropologiei, preistoriei si etnologie.

Situat in Palatul Chaillot, Muzeul Omului este unul dintre cele mai inedite din Paris. 

Salile dezvaluie tot felul de ritualuri ciudate, pe care locuitori din Africa, America de Sud si Asia, obisnuiesc sa le practice.

Printre acestea se numara micsorarea capului, mumificarea sau decorarea corpului cu vopsea si tatuaje.

Expozitia se numara printre cele mai complete din lume si include colectii prezentate pe monitoare interactive high-tech.

Printre exponate se numara o mumie incasa, mai multe schelte si mii de cranii umane. Costul unui bilet se ridica la 5 euro, iar muzeul il vei gasi pe strada Place du Trocadero, la numarul 17.

Muzeul Cognacq-Jay

In Hotelul Donon a fost amenajat muzeul Cognacq-Jay, unde sunt expuse turistilor mai multe obiecte decorative, piese de mobila si accesorii decorative, din secolul al XVIII-lea, colectionate de fondatori.

De asemenea, tot aici ai ocazia sa admiri picturi semnate de pictori celebri, precum Rembrandt si Gainsborough. 

Parizienii sunt foarte multumiti de acest muzeu, care ilustreaza stilul de viata frantuzesc, in asa-numita „Epoca a Luminilor”.

Toate lucrarile si operele de arta au apartinut colectiei particulare a lui Ernest Cognacq si sotiei sale, Louise Jay, cei care au fondat si magazinul universal Samaritaine.

Intrarea este libera, pentru colectiile permanente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#muzee, #muzeu paris, #vacanta paris, #turisti , #Atractii turistice