Romanii se refugiaza in munti de 1 Decembrie! 90% din camerele de hotel si pensiune sunt deja rezervate

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 15:28
3342 citiri
Romanii se refugiaza in munti de 1 Decembrie! 90% din camerele de hotel si pensiune sunt deja rezervate
Foto: Arhiva Ziare.com

Pensiunile si hotelurile din zonele de munte din Romania estimeaza un grad de ocupare de 85 - 90% pentru minivacanta de 1 Decembrie, potrivit ultimelor date HotelGuru.ro.

De asemenea, in topul destinatiilor preferate raman statiunile montane, satele din Transilvania, Bucovina si Maramures, precum si Alba Iulia, se arata intr-un comunicat remis Business24 de portalul de rezervari online.

Un trend crescator inregistreaza si city break-urile cu avionul in Romania, incurajate fiind si de numarul mare de zboruri low cost.

Romanii prefera zonele montane si zonele cu traditie locala

Mini-vacanta de 1 Decembrie este ocazia optima de care turistii profita pentru a parasi marile aglomeratii urbane si a se indrepta catre statiunile montane din Romania. Si anul acesta, cele mai solicitate destinatii sunt cele de pe Valea Prahovei, precum si Bran sau Moeciu. Ofertele incep de la 350-400 de lei pentru un sejur de 3 nopti, camera dubla.

De asemenea, interesul romanilor se indreapta si catre satele din Transilvania, Bucovina si Maramures, datorita autenticitatii si traditiilor acestor locuri. Pentru un sejur de 3 nopti, camera dubla, ofertele de cazare incep de la 300-350 de lei.

Si Alba Iulia este o optiune in agenda de calatorii a romanilor, fiind o destinatie-reper pentru semnificatia istorica a acestei perioade. Astfel, cei care vor sa participe la parada de ziua nationala si sa se bucure de evenimentele muzicale de 1 Decembrie gasesc oferte incepand cu 300 de lei, sejur de 3 zile, camera dubla.

City break-urile ocupa cursele aeriene spre marile orase din tara

Surprinzatoare este cresterea inregistrata in numarul city break-urilor in tara, in care turistii opteaza pentru transport cu avionul.

Astfel, orase precum Oradea, Timisoara si Cluj devin optiuni pentru turistii din zone indepartate ale tarii prin cursele aeriene operate de companiile low cost.

Oferta de cazare pentru acestea incepe de la 350 de lei, sejur de 3 zile, camera dubla.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#rezervari 1 decembrie, #zbor avion Romania, #minivacanta 1 decembrie , #Cazare in Romania