Turistii se pot caza in igluuri la Balea Lac

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 17:11
4602 citiri
Turistii se pot caza in igluuri la Balea Lac

Vineri a inceput constructia a patru igluuri, singurele din Romania. Cazarea in acestea va fi mai scumpa decat in camerele unicului hotel de gheata aflat in vecinatate, a declarat Adelina Grigoroiu, Director de Marketing al companiei care se ocupa de constructiile din gheata.

"Turistii, mai ales cei straini, prefera de obicei cazarea in iglu, pentru ca este mai intima decat cea in camerele Hotelului de Gheata. Daca intr-o camera de tip iglu cazarea pe noapte costa 400 de lei, o camera din Hotelul de Gheata costa pe noapte, 300 de lei. Temperatura de obicei intr-un iglu sau intr-o camera in Hotelul de Gheata este de minus doua grade Celsius", a precizat reprezentanta Hotelului de Gheata.

Conform acesteia, in prima saptamana de la inaugurarea din acest sezon, in cele 12 camere ale Hotelului de Gheata de la Balea Lac s-au cazat 100 de turisti, indeosebi nemti si britanici, dar si polonezi.

Cazarea in iglu in Romania este posibila din 2012, cand a fost inaugurat tot la Balea Lac, prima astfel de constructie.

Turistii care prefera sa experimenteze o constructie de gheata doar ziua si numai pentru cateva ore, vor avea parte, tot la Balea Lac de singura biserica de gheata din Romania. Atat cele patru igluuri, cat si biserica de gheata de la Balea Lac vor fi inaugurate cel tarziu peste zece zile, conform sursei citate.

Pentru a trai o experienta unica, turistii vor trebui sa vina pregatiti cu haine groase, caciuli, bocanci, sosete de lana, saci de dormit si mai ales cu multa dorinta de aventura. Acest iglu, asemenea Hotelului de Gheata nu va fi prevazut cu toaleta, motiv pentru care, cine se cazeaza asemenea eschimosilor, va fi nevoit sa strabata prin zapada, cativa zeci de metri, pana la Cabana Balea Lac, pentru a folosi toaleta sau dusul. Un alt dezavantaj fata de turistii cazati tot la 'rece', dar in Hotelul de Gheata, va fi faptul ca, cei din iglu nu vor avea restaurant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#cazare iglu, #iglu Balea cazare, #pret cazare Balea , #Cazare in Romania