Austria si Valea Prahovei au fost preferate de romani in sezonul de iarna 2007-2008

Joi, 07 Februarie 2008, ora 12:25
1423 citiri
Austria si Valea Prahovei au fost preferate de romani in sezonul de iarna 2007-2008

Turistii romani au preferat in perioada de iarna 2007-2008 ca destinatie externaAustria, iar pe primul loc in topul preferintelor la destinatii interne se aflaValea Prahovei, Predeal si Poiana Brasov, potrivit datelor furnizate joi de Asociatia Nationalaa Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).

Potrivit estimarilor ANAT, in acest sezon de iarna numarul turistilor care vor vizita Austria va creste cu 15-20%, ajungand la 120.000, iar principalele motive sunt raportul bun dintre calitate si pret si vremea favorabilapracticarii sporturilor de iarna.

Potrivit Institutului National de Staisticadin Austria, 95.059 de turisti romani au vizitat Austria in sezonul 2006-2007, reprezentand 0,7% din total, informeaza ANAT.

"In aceasta iarna, in Austria se vorbea mai mult romaneste, fapt ce ne bucura, pentru ca am constatat o crestere fantastica a romanilor care au vizitat aceasta tara. De asemenea, turistii romani au descoperit Bulgaria ca destinatie de iarna. Destinatiile exotice cautate de romani in sezonul de iarna2007-2008 au fost Egipt, Grecia, Turcia si Tunisia", a declarat, joi, presedintele ANAT Dragos Anastasiu.

In ceea ce priveste destinatiile interne, s-au mai remarcat zonele rurale din Brasov, Maramures, Bucovina, Apuseni, Buzau si Vrancea. Ultimele trei clasate sunt statiunile balneoclimaterice, Delta Dunarii si litoralul.

"Daca romanii prefera sa meargain concediu in strainatate si nu in tara lor, acest lucru este daunator pentru turismul intern. Dar poate fi reglementat prin imbunatatirea ofertei interne si a conditiilor de cazare. Per total, in 2008, ne asteptam la o crestere pe toate segmentele, intern, extern, business travel si charter, iar un factor care va contribui la aceastacrestere va fi imbunatatirea infrastructurii, inclusiv a celei aeroportuare", a explicat Anastasiu.

In ceea ce priveste cursele charter, Asociatia Nationalaa Agentiilor de Turism din Romania estimeazao crestere cu 25% in 2008.

"Charterele au inregistrat si in anul precednt un "boom". Au fost lansate circa 80 de chartere iar pentru 2008 estimam 100, deci o crestere cu 25%. O tendintaimportantaeste aparitia charterelor si in alte orase ale tarii", se precizeazaintr-un comunicat de presaemis joi de ANAT.

De asemenea, potrivit estimarilor ANAT, in 2008 tot mai multi romani vor opta pentru zborurile cu avionul. In Romania opereaza 47 de companii aeriene de linie regulata si noua companii low-cost.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...