Cat costa o vacanta exotica, dar ieftina

Joi, 12 Iulie 2007, ora 11:04
2144 citiri

Iesenii care nu au foarte multi bani, dar vor sa-si petreaca vacanta de vara in strainatate pot alege litoralul grecesc sau bulgaresc. Cel mai ieftin sejur de sapte zile in Grecia ajunge la 250 de euro, iar in Bulgaria la 64 de euro.

Suma creste insa odata cu pretentiile de cazare si de masa, ridicandu-se si pana la 1.000 de euro de persoana pe litoralul din Turcia.

Reprezentantii agentiilor de turism sustin insa ca pentru sume de peste 700 de euro de persoana serviciile sunt de lux in cele mai vanate statiuni de pe litoralul turcesc. Tarifele includ si transportul. Principalul dezavantaj este ca, pentru multe destinatii exotice, plecarile se fac doar din Bucuresti.

Halkidiki, cea mai buna varianta

Cele mai avantajoase oferte pentru un concediu la mare in strainanate sunt la statiunile din peninsula greceasca Halkidiki. In plin sezon, un sejur de sapte zile ajunge la 250 de euro de persoana.

"Cazarea este in studiouri, adica in camere cu baie si bu-catarie proprie, aer conditionat, televizor, balcon. Vederea din camere este chiar spre mare. Tariful include cazarea, transportul si asistenta turistica", explica Luminita Sfica, reprezentantul agentiei Atlantic Turism din Iasi.

Pentru inca 150 de euro, turistii mai beneficiaza si de doua mese pe zi. Plecarea se face din Iasi, cu autocarul. Cei care vor sa plece in Grecia trebuie sa mai stie ca asigurarea medicala se plateste separat si ajunge la 17 euro.

Cazare langa plaja la Paralia Katerini

In statiunea Paralia Katerini, oferta este cu 5 euro mai scumpa decat la Halkidiki, ajungand la 255 de euro de persoana. Pretul nu include insa masa, ci doar cazarea si transportul cu autocarul.

Cei interesati trebuie sa stie ca se pot caza la vila Galaxidis II, aflata la zece metri de plaja, in zona de sud a statiunii. Vila este compusa din sase studiouri si trei camere, dotate cu toate utilitatile.

Paralia este recunoscuta ca fiind resedinta zeilor Olimpului, cu foarte multe magazine si buticuri pentru turisti. Potrivit tur operatorilor, ieseni prefera sa mearga cu autocarul spre Grecia. Cei care aleg cursa cu avionul trebuie sa plece din Bucuresti.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=313601>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...