Incepe cursa de Revelion

Vineri, 21 Octombrie 2005, ora 06:26
1132 citiri

In timp ce concediile in tara sunt mai scumpe decat anul trecut cu aproape 10%, in strainatate sunt si reduceri la tarifele pentru cazare Turistii care prefera sa-si petreaca sfarsitul de an in tara vor plati cu aproape 10% mai mult decat anul trecut. Reprezentantii firmelor care participa la cea de-a XIV-a editie a Targului International de Turism Bucuresti - ITF 2005 - sustin ca principalul motiv este scumpirea utilitatilor. A"Hotelierii si transportatorii au majorat tarifele, astfel incat am fost nevoiti sa tinem pasul cu ei, pentru a nu lucra in pierdereA", ne-a declarat Cristian Balcescu, presedintele Agentiei CMB Travel. Pe de alta parte, Ciprian Enea, directorul de marketing de la Romantic Travel, e de parere ca turistii au devenit mai pretentiosi: A"Romanii asteapta mai mult confort si am incercat sa le venim in intampinare, chiar daca ofertele sunt putin mai costisitoareA", a explicat acesta.

Petrecerea Revelionului intr-o destinatie din Romania va costa in acest an in medie 700-1.200 lei, pret care include cel putin trei nopti de cazare si masa festiva. Pretul este similar cu ofertele pentru sejururi externe, in diferite destinatii europene, dar si asa se gasesc destul de multi clienti. Operatorii sunt de parere ca cei care aleg sa ramana de Sarbatori in Romania sunt oameni foarte ocupati: A"Nu toata lumea isi permite sa lipseasca cel putin o saptamana de la serviciu, astfel incat este mult mai simplu sa dea o fuga la munteA", afirma Mircea Vladu, directorul Prestige Tours.

Goana dupa oferte

Vizitatorii targului pot alege dintr-o oferta extrem de variata, cu pachete turistice pentru toate buzunarele. Cu mai putin de 300 de euro poti petrece Revelionul la Budapesta, Praga sau Atena, la hotel de trei stele cu demipensiune. Ofertele pentru Malta pleaca de la 190 de euro, iar pentru Turcia de la 180 de euro. Variante potrivite pentru Craciun ar fi Viena, 225 de euro - sase zile, transport cu autocarul si mic dejun, sau Austria, in statiunile pentru schi - de la 95 de euro la 129 de euro.

Romanii incep sa se indrepte si spre destinatiile exotice pentru a-si petrece vacantele, intr-un fel la preturi accesibile, precum Singapore (1.198 euro - 11 zile), Cuba (1.575 de euro - 12 zile), Thailanda (1.295 de euro - 12 zile), Cancun (1.496 de euro) sau Republica Dominicana (1.545 de euro).

Cel mai scump Revelion trece de 3.000 de lei

Ca si in anii trecuti, Poiana Brasov ramane in topul celor mai scumpe destinatii de Revelion. Cele mai mici preturi pornesc de la 8 milioane de lei vechi si ajung lejer la 20-30 de milioane. Cel mai scump pachet intern prezentat la targ costa aproape 90 de milioane de lei vechi (aproape 2.500 de euro) si include cazarea timp de sapte nopti intr-un apartament situat intr-un hotel de patru stele din Poiana. In acelasi timp, 14 nopti de cazare la un hotel de cinci stele din Republica Dominicana porneste de la 1.500 de euro, cu pensiune completa.

Teodora Trandafir

Curierul National

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...