Segmentul vacantelor de lux a crescut. Romanii, dispusi sa plateasca si 10.000 euro

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 16:35
2054 citiri
Segmentul vacantelor de lux a crescut. Romanii, dispusi sa plateasca si 10.000 euro

Aproximativ 10.000 de romani isi permit in fiecare an o vacanta de lux in strainatate de peste 10.000 de euro de persoana, reprezentand 0,5% din numarul celor care pleaca in concediu in afara tarii, potrivit Happy Tour, cel mai mare grup de agentii de turism din Romania.

Potrivit Happy Tour, vacantele scumpe, de peste 3.000 de euro de persoana, au crescut din 2009 cu 10% pe an.

"Sa calatoresti este cel mai de succes mod de a-ti cheltui banii. Romanii incep sa devina calatori si nu turisti, iar motivul pentru care a crescut segmentul vacantelor de lux este ca romanii incearca sa cheltuiasca banii pe experiente. Cand este frig afara, daca ai bani o sa-ti doresti sa mergi intr-un loc cald, sa incerci experiente noi. In Austria se pot duce oricand, se pot duce in februarie, dar Craciunul si Revelionul sunt ocazii speciale", a declarat agentiei MEDIAFAX Javier Garcia del Valle, directorul general al Happy Tour.

Printre cele mai cautate destinatii scumpe se numara Insulele Maldive, Caraibe, Bahamas si Seychelles.

Garcia del Valle spune ca doar 0,5% din romanii care pleaca in excursii in strainatate isi permit in fiecare an o vacanta de peste 10.000 de euro de persoana.

Considerand ca in Romania sunt 19 milioane de romani, din cei 10% (1,9 milioane) care isi permit sa calatoreasca in strainatate, procentul celor care isi permit vacante de lux este de 0,5%, adica 9.500-10.000 de persoane", a afirmat seful grupului de agentii.

El spune ca si persoanele cu venituri scazute au inceput sa calatoreasca mai mult, dar aleg Romania.

Seful Happy Tour afirma ca turistii care isi permiteau inainte de criza sa mearga in Seychelles merg si acum in Seychelles, iar aceia care alegeau inainte calatorii oarecum mai ieftine isi reconsidera acum pozitia si aleg destinatii si mai ieftine.

Reprezentantii Happy Tour au anuntat recent ca o familie de romani cu doi copii a platit 90.000 de euro pentru a-si petrece revelionul intr-un resort de lux in Bahamas, cel mai mare pret achitat vreodata in Romania pentru o vacanta de Anul Nou, si care include un apartament de 150 de metri patrati cu vedere la ocean si valet la dispozitie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vacanta lux Romania, #romani vacante lux, #destinatii vacanta de lux , #Destinatii exotice