Turistii romani prefera Grecia, Bulgaria si Turcia

Miercuri, 05 Septembrie 2007, ora 20:28
1230 citiri

Aproximativ 55% dintre romanii care decid sa-si petreaca vacanta in afara tarii aleg in continuare ca destinatii turistice Grecia, Bulgaria si Turcia, destinatiile exotice fiind considerate prea scumpe, au declarat miercuri reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism."Si anul acesta destinatiile favorite ale romanilor care si-au petrecut concediile in strainatate au fost Grecia (20% din totalul turistilor romani plecati in strainatate), Bulgaria (20%) si Turcia (15%). Aceste tari au fost urmate de Spania (10% dintre turisti), Tunisia (5%), Franta si Italia (fiecare cate 5%)", au spus reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Din totalul turistilor romani plecati in concediu peste hotare, doar 3% au ales destinatii exotice precum insulele din Oceanul Indian, Mexic, Brazilia sau Cuba, deoarece acestea sunt mult prea scumpe comparativ cu nivelul de trai de la noi din tara, au adaugat reprezentantii ANAT.

Ei au mai precizat ca incepand cu 2005, numarul romanilor care isi petrec vacanta in strainatate a crescut cu 30% de la an la an. Vara aceasta au fost inregistrati cel mult 700.000 de romani care si-au petrecut concediile in strainatate si se asteapta ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa ajunga la 1,2 milioane de persoane.

Reprezentantii ANAT declarau in primavara ca numarul romanilor care vor alege sa-si petreaca vacanta in strainatate ar putea creste anul acesta cu aproximativ 60 % fata de 2006, dar va ramane sub cel al turistilor care aleg litoralul romanesc.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...