Unde evadezi in timpul liber? Top 4 destinatii exotice

Duminica, 08 Mai 2011, ora 12:32
2783 citiri
Unde evadezi in timpul liber? Top 4 destinatii exotice

Daca te numeri printre persoanele cu nervii intinsi la maximum, din cauza unor deadlineuri, din pricina unei casute de mail supraaglomerate cu mesaje la care trebuie sa raspunzi urgent, si in preajma ta se afla un telefon care suna intruna, poate nu ar fi rau sa “scapi” de toate aceste motive de stres, intr-o destinatie exotica, unde nu exista niciun fel de tehnologie, ci doar peisaje superbe, de o frumusete ireala, pe care ti le recomanda Forbes.

Forbes a reusit sa selecteze, cu ajutorul si cu sfaturile primate de la expertii in calatorii din cadrul National Geographic, Lonely Planet si al site-ului Trazzler, o lista cu destinatii potrivite pentru cei care se confrunta cu problemele descrise mai sus. Locuri unde tehnologia se afla la o distanta de “o lume”.

Prima destinatie propusa de Forbes este Boundary Waters Canoe Area, o suprafata intinsa pe nu mai putin de 1.1 milioane de acri, plina cu rauri si lacuri, aflata la granita canadiana cu statul American Minnesota.

Nu te obosi sa iei cu tine telefonul mobil,  pentru ca in aceasta zona, semnalul este practice inexistent. In felul acesta vei fi sigur ca te-ai deconectat de toate problemele. Mai bine inchiriaza o canoe, plateste un ghid si porneste intr-o calatorie printre ape glaciare si paduri virgine.

Anglia poate ca se numara printre cele mai populate tari de pe Glob, dar daca te indrepti catre nordul Scotiei, vei descoperi o portiune mult mai linistita a statului britanic.

Un loc unde te poti bucura de relaxare si de singuratate. Knoydart, o peninsula stancoasa, despartita de uscat de unul dintre cei mai inalti munti ai Marii Britanii.

Zona se numara printre cele mai mari regiuni salbatice ale Europei.

In timp ce vedetele de la Hollywood obisnuiesc sa se relaxeze alegand o insula pe care  o inchiriaza pentru un anumit numar de zile, persoanele cu un buget mult mai limitat se pot indrepta catre India.

Urmeaza-le exemplu si bucura-te de toate splendorile statului indian, la preturi modeste.

Coconut Island, aflata in provincial Kerala ramane un paradis verde, unde singurii vecini pe care ii vei avea sunt bufnitele si crabii. Pe Coconut Island se afla o singura coliba, iar daca o inchiriezi, te vei putea bucura de toata insula.

In plus, te vei putea relaxa la o partida de pescuit, in conditiile in care insula este strabatuta de un rau plin de peste.

Mai mult decat atat, personalul angajat special pentru aceasta insula este gata sa iti gateasca cele mai apetisante feluri de mancare cu specific Indian si sa te serveasca in micuta coliba de pe plaja.

Totul pentru doar 120 de dolari pe noapte.

Aisen, zona din Patagonia care apartine de statul Chile va fi intotdeauna privita ca un capat de lume, atat din punct de vedere metaforic, cat si in cel mai real sens al cuvantului. Slab populata, izolata si plina de lanturi  muntoase si ghetari, regiunea nu are niciun alt mijloc de acces decat feribotul.

Calatoria cu acesta, de la Puerto Montt pana la Puerto Natales iti va ramane pentru mult timp intiparita in minte. Timp de patru zile, barca aluneca pe canalele din regiunea Aisen.

Singurul dezvantaj al drumului este frigul. S-ar putea sa te mai deranjeze si umiditatea, pentru ca Aisen ramane una dintre cele mai umede teritorii de pe planeta. In schimb, peisajele de o frumusete incredibila, te vor cuceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#top destinatii turistice, #turism, #turisti, #locatii unice , #Destinatii exotice