Brasovul investeste 10 milioane de euro intr-o mini-statiune, la poalele partiei Capra Neagra FOTO

Vineri, 09 August 2013, ora 15:12
3726 citiri
Brasovul investeste 10 milioane de euro intr-o mini-statiune, la poalele partiei Capra Neagra FOTO

In Brasov va fi construit un centru de agrement "ultramodern", asa cum promit edilii municipiului, cu o investitie de 10 milioane de euro, bani europeni.

Proiectul se anunta a fi unul amplu, care cuprinde de la piste de bowling, sala de biliard si de minigolf, pana la spatii speciale pentru alpinisti. Primarul brasovean, George Scripcaru, i-a avertizat pe constructori ca vrea finalizarea proiectului pana cel tarziu in decembrie 2014.

"Este unul din proiectele importante pentru Brasov, care vizeaza crearea de spatii de agrement in Poiana Brasov, astfel incat sa putem oferi turistilor facilitati cat mai variate pentru a-si petrece timpul liber.

Dupa cum bine stiti, dezvoltarea statiunii Poiana Brasov este una din prioritatile noastre, iar aceasta dezvoltare cuprinde toate aspectele de la infrastructura pentru schi, acces in Poiana, crearea de locuri de parcare, pana la acest centru de agrement unde turistii vor putea sa joace bowling, biliard, vor avea la dispozitie un perete de catarare, dar si piste pentru skateboard si biciclete", a declarat primarul George Scripcaru.

Fatada centrului de agrement

Centrul va fi amplasat la poalele partiei de schi Bradu, in spatele complexului Capra Neagra, si va dispune atat de spatii inchise, cat si de amenajari exterioare. Cladirea va fi construita pe un teren de 15.000 de metri patrati, iar in aer liber vor fi zone amenajate pe aproape 13.000 de metri patrati.

Vedere de sus a centrului de agrement

De constructie se ocupa compania S.C Valve International S.A Braila, in asociere cu S.C Niliten S.L.U din Spania. Proiectul se numeste "Amenajare zona turistica Poiana Brasov - amenajare spatii agrement si divertisment" si este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 -,,Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli urbani de crestere", Domeniul major de interventie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub domeniul - Poli de crestere.

Vedere de ansamblu a centrului de agrement

Specialistii estimeaza ca aproximativ 65.000 de turisti vor trece pragul noului centru in primul an, la care se adauga inca 63.000 de brasoveni.

Ce prevad lucrarile

Suprafata centrului de agrement si divertisment nou creat (mp):

* suprafata totala cladire (mp) 4.748,21

* suprafata construita (mp) 2.297,29

* suprafata desfasurata totala cladire (mp) 5.250,00 din care:

- Un club de bowling cu o capacitate de 180 de persoane, care include

* 8 piste profesioniste de bowling,

* 3 mese biliard,

* 2 piste minibowling,

* jocuri pentru copii, jocuri electronice, simulatoare, mese de minihochey, minifotbal si minibaschet

- Sala de catarare, cu suprafata de 250 mpm avand pereti de escalada pentru trei tipuri de dificultate si capacitatea de 10 persoane simultan

- O sala minigolf cu 9 module si cu o capacitate de 50 de personae

- O sala multifunctionala cu capacitatea de 246 persoane

- Un spatiu expozitie de 345 mp.

Suprafata exterioara amenajata 12.702,71 din care

- 4.230,94 mp pentru teren skateboard,

- pista de biciclete,

- pista sanius

- bob

In plus, proiectul mai prevede si alei carosabile, alei pietonale, dar si zone verzi.

Mai multe parcari

Proiectul care ar trebui finalizat la sfarsitul lui 2014 prevede si amenajarea mai multor locuri de parcare, o problema sensibila pentru toti soferii care ajung in Poiana Brasov. Anul acesta incepe constructia parcarii din Poiana Mica, o investitie de 30 de milioane de lei, (6,7 milioane de euro), tot cu fonduri europene.

Macheta centrului de afaceri din nordul Brasovului

Parcarea va avea patru niveluri si 434 de locuri. Pe banii Primariei s-ar putea dubla numarul de locuri in parcarea de la intrarea in Poiana Brasov. Practic, se va mai construi un nivel peste actualul amplasament. Conform planurilor, parcarea va include si un terminal pentru transportul public de persoane, un punct de informare turistica, spatii destinate inchirierii de echipamente sportive, de depozitare a bagajelor si puncte de taxare.

Investitii noi in Brasov: trotuar rulant si complex de afaceri

Primarul din Brasov, George Scripcaru, pregateste si alte investitii majore, cu bani europeni, toate pentru stimularea turismului. Pe lista sa de lucru figureaza un trotuar rulant care sa ii aduca pe schiori mai repede pe partie, dar si un centru de afaceri modern, special pentru turistii de business care ajung in interes de serviciu in Brasov.

Agentia de Dezvoltare Regionala 7 Centru (ADR) semnat, in 25 aprilie, contractul de finantare pentru proiectul centrului de afaceri, transfer tehnologic si incubator de afaceti ce se va construi in vecinatatea Institutului de Cercetari al Universitatii "Transilvania" din Brasov.

Macheta centrului de afaceri

Investitia, ce se ridica la 70,89 de milioane de euro, este finantata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional - Polul de Crestere Brasov, beneficiar fiind Primaria Brasov. Prin acest proiect, in urmatoarele 20 de luni, se va crea o structura de afaceri pe o suprafata de peste 181.500 mp, unde vor fi atrase aproximativ 70 IMM-uri si se vor crea 128 de noi locuri de munca.

In acest complex se vor amenaja, printre altele, o sala de conferinte, un centru de informare si documentare, un spatiu expozitional, un restaurant de tip cantina, spatii pentru birouri, laboratoare, spatii pentru coworking si accelerare afaceri, precum si diverse sali de intalniri, sedinte sau formare profesionala. Cladirea va deservi 298 de persoane (rezidenti ai cladirii), dintre care 56 de salariati ai unitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#centru agrement Brasov, #investitii turism fonduri europene, #Brasov fonduri europene , #Destinatii turistice Romania