Iata care sunt cele mai ingrijite plaje de la Marea Neagra

Luni, 06 Mai 2019, ora 10:22
6949 citiri
Iata care sunt cele mai ingrijite plaje de la Marea Neagra
Foto: CC0 Creative Commons

Echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro a selectat 9 dintre cele mai ingrijite plaje aflate pe tarmul Marii Negre.

Certificarile "Blue Flag" sunt acordate de Foundation for Environmental Education (FEE) plajelor publice sau private care indeplinesc criteriile legate de calitatea apei, acces facilitat, siguranta si curatenie.

In Romania sunt 3 exemple, dar, cu exceptia Georgiei, toate tarile cu iesire la Marea Neagra au plaje certificate "Blue Flag".

Daca plajele din Ucraina sau Rusia nu au fost cele mai cautate de romani in ultimii ani, cele din Bulgaria sau Turcia reprezinta destinatii foarte solicitate pentru vacanta de vara, mai ales de catre cei care prefera sa calatoreasca folosind masina personala.

1. Romania: Vega Vintage Beach - Mamaia; Phoenicia Beach - Navodari; Marina Regia Beach - Navodari

Escapadele la mare neplanificate sunt cele mai memorabile experiente, dar distanta este un factor important in a lua acest tip de decizie.

Faptul ca se afla in tara noastra permite pasionatilor de calatorii sa se urce in masina si sa porneasca spre mare, fara rezervare, dar cu speranta ca locul gasit le va satisface asteptarile. In ajutorul acestor calatori vin cele 3 plaje care garanteaza o atentie sporita asupra esteticii, functionalitatii si calitatii apei.

Plajele sunt supravegheate de salvamari echipati corespunzator intre 07:00 si 20:00, dispun de cai de acces pentru persoane cu dizabilitati si de locuri amenajate pentru sporturi de plaja sau de apa si interzic accesul autoturismelor.

In plus, grupuri organizate de copii si tineri participa in proiecte cu teme ecologice si desfasoara activitati cu scopul de a inspira turistii sa fie mai atenti la pastrarea curateniei zonei. De asemenea, sunt distribuite materiale informationale despre protejarea mediului inconjurator.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele, in timpul sezonului estival:

Mamaia: 139,92 EUR

Navodari: 122,32 EUR

2. Top 3 Bulgaria: White Lagoon - Albena; Sunny Day - Varna; Venid Beach - Saint Vlas.

Bulgaria are 13 plaje certificate de Fundatia pentru Educatia privind Mediul Inconjurator, dar cele 3 ne-au atras atentia mai mult decat altele.

Situata intre Balchik si Kavarna, plaja White Lagoon promoveaza turismul sustenabil si administratorii ei reusesc sa o pastreze curata si primitoare, in fiecare an. La doar 15 km distanta se afla parcul natural si arheologic Kaliakra, un obiectiv bun pentru cei care vor sa faca putina miscare intre zilele de odihna la soare.

Sunny Day a fost acreditata in fiecare an incepand cu 1996, iar pe langa serviciile oferite natura pluseaza cu o padure micuta care ofera o priveliste superba inotatorilor. Faptul ca se afla aproape de aeroportul din Varna poate fi un argument in plus pentru cei care aleg sa vina aici cu avionul.

Venid Beach - Sveti Vlas se afla la punctul de intalnire a muntilor Balcani cu Marea Neagra, ceea ce ofera privelisti superbe si temperaturi ideale.

Toate plajele selectate sunt supravegheate de salvamari in fiecare zi intre 09:00 si 17:00 si indeplinesc conditiile de curatenie, accesibilitate si management sustenabil.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele, in timpul sezonului estival:

Varna: 78,32 EUR

Albena: 106,48 EUR

Sveti Vlas: 52,8 EUR

3. Top 3 Turcia: Bagirganli Public Beach - Bagirganli; Fener Public Beach - Samsun; Milic Cevre Egitim Plaji - Samsun

Chiar daca distanta parcursa este considerabil mai lunga in comparatie cu excursiile catre plajele din Romania sau Bulgaria, multi romani sunt atrasi de bucataria turceasca si de preturile mici ale sejururilor in tara din sudul marii Negre. Mai ales daca vacanta include si explorari ale oraselor de pe traseu, inclusiv incredibilul Istanbul.

Dintre cele 459 de plaje turcesti acreditate, doar 23 se afla pe tarmul Marii Negre, cele mai multe intalnind Marea Mediterana.

Bagirganli Plaji se afla la aproximativ 20 de minute de mers pe jos fata de oraselul cu acelasi nume si are o latime generoasa de aproximativ 100m, chiar daca intinderea ei este de doar 550m. Padurea din apropiere ajuta la mentinerea temperaturilor ideale pe timpul verii, iar micul golf in care este situata face ca temperatura apei sa fie potrivita pentru inot si in afara vacantei de vara.

Plaja Publica Fener se afla chiar langa hotelul Sheraton din Samsun si ofera facilitati pentru persoane cu dizabilitati, precum si supravegherea unor salvamari in sezonul estival. Parcurile, restaurantele si multitudinea de atractii din zona fac sejurul aici foarte comod.

In districtul Terme a zonei Samsun se afla cei 40 de km de plaja cu nisip de la malul marii Negre, printre care si Milic Cevre Egitim Plaji, certificata "Blue Flag" incepand cu 2017. De asemenea, pe langa indeplinirea criteriilor de curatenie si calitate a apei, este asigurat si accesul persoanelor cu dizabilitati.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele, in timpul sezonului estival in Samsun este de 49,28 EUR.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#plaje curate Romania, #cele mai curate plaje , #Destinatii turistice Romania