O plaja din Mangalia a fost poluata cu hidrocarburi. Se cauta sursa

Marti, 28 August 2018, ora 14:40
2073 citiri
O plaja din Mangalia a fost poluata cu hidrocarburi. Se cauta sursa
Foto: CC0 Creative Commons

Echipele ANAR, prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea - Litoral si Sistemul de Gospodarire a Apelor Constanta, au intervenit in cursul noptii trecute, pentru depoluarea unei portiuni de plaja din statiunea Mangalia, unde a fost semnalata o poluare cu hidrocarburi.

Efectele poluarii cu hidrocarburi care s-a produs in noaptea de luni spre marti intr-o zona a plajei din statiunea Mangalia au fost neutralizate de catre specialistii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral, dar portiunea respectiva ramane inchisa pentru a se stabili sursa, a anuntat, marti, intr-un comunicat de presa, Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR).

"Angajatii Sistemului de Gospodarire a Apelor Constanta au intervenit in jurul orei 02:00, cu autobasculante si incarcatoare frontale pe o lungime de 250 m, de-a lungul liniei tarmului si pe o latime de 40 cm, cu o grosime de 2 - 3 cm. Pana la ora 07:00, zona de plaja a fost curatata in totalitate, iar astazi angajatii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral au aplicat material absorbant pe linia tarmului pentru curatarea apei de irizatiile cu hidrocarburi. Din primele verificari efectuate se presupune ca este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusa la mal de curentii marini, astfel ca nisipul a fost poluat. In acest sens, au fost luate probe de apa si urmeaza sa se stabileasca cu exactitate natura poluarii", se mentioneaza in comunicatul citat.

In urma interventiei rapide a angajatilor Sistemului de Gospodarire a Apelor Constanta au fost stranse aproape 12 tone de material poluant in amestec cu nisip.

ANAR precizeaza ca, in prezent, portiunea de plaja din Mangalia, afectata de poluare, a fost inchisa si este monitorizata in permanenta de catre reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral, in colaborare cu celelalte institutii specializate (Garda de Mediu, Directia de Sanatate Publica si Autoritatea Navala Romana) pentru a stabili care este sursa poluarii, dar si pentru a redeschide portiunea de plaja in cel mai scurt timp posibil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#Mangalia poluare hidrocarburi , #Destinatii turistice Romania