Printul Charles, implicat din nou in promovarea turismului romanesc

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 13:20
2618 citiri
Printul Charles, implicat din nou in promovarea turismului romanesc

Guvernul Romaniei se afla in proces de elaborare a unei strategii impreuna cu Casa Regala a Marii Britanii, prin reprezentantii Printului Charles, in vederea promovarii turismului in Carpati.

Eduard Hellvig, ministru al Turismului, a declarat ca la nivelul Secretariatului General al Guvernului exista un departament care coordoneaza o strategie pentru dezvoltarea turismului in Carpati, in acest sens existand mai multe discutii cu consilierul Printului Charles la sediul Ministerului Dezvoltarii.

Conform ministrului, el i-a multumit Printului Charles pentru efortul facut si pentru sprijinirea permanenta a proiectelor dezvoltate de Guvernul Romaniei. "Au fost discutii, se realizeaza o strategie la nivel guvernamental, inca o data s-a demonstrat ca nu trebuie sa inventam lucruri noi, ci trebuie sa utilizam ce exista ca resursa de dezvoltare si de promovare a Romaniei.

Nu trebuie sa reinventam roata, avem lucruri care pot fi promovate, acesta e motivul pentru care vorbesc de turismul de nisa, de turismul cultural, de lucruri care exista aici - traditii, cultura, care ne stau la indemana si trebuie sa le utilizam in asa fel incat sa cream locuri de munca si plusvaloare in economia nationala", a spus Hellvig

Ce presupune parteneriatul

Parteneriatul dintre Casa Regala britanica si Romania tine de realizarea unei strategii coerente pentru promovarea lantului Carpatic de pe teritoriul Romaniei, dar si de initierea unor proiecte punctuale, de la organizarea unui festival gastronomic, pana la promovarea unor regiuni turistice in zona rurala, asigurarea finantarii pe infrastructura de turism in interiorul regiunilor promovate.

Ministrul ar putea sa se intalneasca personal cu Printul Charles, in aceasta vara, pentru a aprofunda discutiile cu privire la acest proiect. Printul Charles ar trebui, in luna iulie, sa viziteze Romania, intr-o calatorie privata, el detinand mai multe terenuri si proprietati pe teritoriul tarii noastre.

Printul Charles este un vechi promotor al turismului romanesc, aparand chiar si intr-o emisiune britanica in care Transilvania era prezentata ca un loc al mitului si legendei unde "urletul lupilor iti da fiori in aerul racoros al noptii".

In film, Printul Charles glumeste, spunand ca, potrivit arborelui sau genealogic, este descendent al lui Vlad Tepes.

"Genealogia arata ca sunt urmasul lui Vlad Tepes. Astfel ca am legatura cu Romania", spune Alteta Sa.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#promovare turism romania, #turism romania, #turism Muntii Carpati, #Printul Charles turism Romania , #Destinatii turistice Romania