Udrea promite ca Poiana Brasov va fi Austria Europei de Est

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 14:21
3534 citiri
Udrea promite ca Poiana Brasov va fi Austria Europei de Est
Sursa foto: turistul.net

Elena Udrea sustine ca, datorita investitiilor facute in dezvoltarea domeniului schiabil, turistii romani care vor merge in Poiana Brasov vor avea sentimentul, din aceasta iarna, ca se afla in Austria, tinta fiind ca, in 2022 sau in 2026, la Brasov sa se organizeze Jocurile Olimpice de iarna.

Ministrul Dezvoltarii si Turismului remarca, pe blog, faptul ca, timp de aproape 20 de ani, in Romania "nu s-a investit deloc in infrastructura de turism montan". "La preluarea functiei de ministru al Turismului, am luat decizia de a schimba aceasta realitate si de a transforma Romania intr-o tara care sa atraga turisti straini pasionati de schi.

Organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) in 2013 in Poiana Brasov a reprezentat un motiv in plus, dar si un factor restrictiv in ceea ce priveste termenele de executie ale lucrarilor.

Asa ca am pornit un program de reabilitare si modernizare a partiilor de schi, de construire a unei trambuline K90, a unei piste de biatlon si de dublare a domeniului schiabil", povesteste ministrul.

Ea aminteste ca in acest week-end a verificat lucrarile de la Poiana Brasov, adaugand ca se declara foarte multumita de ceea ce a vazut.

"Turistii care vor veni aici in aceasta iarna vor avea cu siguranta sentimentul ca se afla in Austria. Si nu exagerez cu nimic, standardele de executie ale lucrarilor fiind chiar la nivel european.

E pentru prima data cand se realizeaza in Romania o investitie atat de consistenta in infrastructura de turism montan (...) Iubitorii de schi si in general de sporturi de iarna vor putea de anul acesta sa ramana in tara si sa se bucure de aceleasi conditii pe care le-ar fi putut gasi in tarile cunoscute pentru genul acesta de turism", sustine ministrul.

Elena Udrea mentioneaza extiderea cu 30 de hectare a domeniului schiabil, de la 50 la 80, si dublarea kilometrilor de partie.

Astfel, in Poiana Brasov, din acest an, vor fi cinci partii noi, care vor face legatura intre partiile deja existente: Lupului si Ruia, Lupului si Postavarului, Ruia si Sulinar, Drumul Rosu si Teleferic, Lupului si Stadionului. In plus, exista 3 telecabine - Kanzel, Capra Neagra si telegondola Postavarul Expres - si 5 teleschiuri.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#vacanta romania, #vacanta poiana brasov , #Destinatii turistice Romania