40% dintre hotelurile de pe litoralul romanesc s-au inchis la 1 septembrie

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 14:35
1847 citiri
40% dintre hotelurile de pe litoralul romanesc s-au inchis la 1 septembrie

Circa 40% dintre cele peste 150 de hoteluri de pe litoralul romanesc s-au inchis la 1 septembrie, circa doua milioane de turisi petrecandu-si in acest an concediile la Marea Neagra, in scadere cu 20% fata de 2008, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu.

In perioada 1-25 septembrie, mai sunt deschise circa 60% dintre toate hotelurile de pe Litoral. 40 de hoteluri sunt permanent deschise, ceea ce face ca litoralul romanesc sa aiba mai multe unitati deschise tot timpul anului decat cel bulgaresc", a spus Traian Badulescu.

Cele mai cautate destinatii din tara din aceasta vara au fost litoralul romanesc - destinatia numarul 1 a romanilor pe toate segmentele - statiunile balneoclimaterice si statiunile montane.

In ceea ce priveste numarul turistilor romani care au ales destinatii de vacanta in afara tarii, acesta a scazut cu 25% in 2009, comparativ cu cel din anul trecut.

"In strainatate au plecat cu circa 25% mai putini turisti fata de anul trecut, cifra ajungand la circa 550.000. In tara, si-au petrecut concediile aproape doua milioane de turisti vara, cu circa 20% mai putin decat anul trecut. Scaderi mai mari au fost pe zona montana", a precizat Badulescu.

Totodata, pe extern, cele mai cautate destinatii au fost Grecia, in special cu zonele Halkidiki, Paralia Katerini (unde multi merg cu automobilul si cu autocarul), urmate de insulele Zakynthos si Corfu, Bulgaria - in special cu Albena, statiunea nr. 1 a romanilor in extern, cu circa 60.000 de turisti -, Nisipurile de Aur, Sunny Beach.

Alte destinatii apreciate de romani au fost Turcia, in special Antalya, destinatia nr. 1 de tip premium a romanilor, Spania, Tunisia, Egipt, Franta si Italia (circuite), Croatia, Cipru, Malta, precum si o noua destinatie pentru acest an, Muntenegru.

Pe litoralul romanesc sunt peste 200 de hoteluri si vile. Din cele peste 150 de hoteluri, 60 sunt deja in Programul "Litoralul pentru toti", care cuprinde 7.000 de locuri pe serie (saptamana), a afirmat Traian Badulescu.

"Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) si Asociatia de Promovare Turistica Litoral Delta Dunarii, prin programele "Litoralul pentru toti" si "Weekend pentru toti la mare", incearca prelungirea sezonului pana la 15 octombrie", a spus Traian Badulescu.

In ceea ce priveste evolutia preturilor practicate de hotelieri de pe litoral de la 1 septembrie, purtatorul de cuvant al ANAT a precizat ca acestea au scazut sensibil, cu 30%, chiar si cu 70%, in cazul programelor speciale.

 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#destinatii, #hoteluri, #litoral, #preturi , #Hoteluri