Agentiile de turism infloresc de sarbatori

Duminica, 26 Noiembrie 2006, ora 10:33
1163 citiri

Agentiile de turism estimeaza ca vor incasa de sarbatori 36-37 de milioane de euro, cu aproximativ 15% mai mult decat in 2005. Cei mai multi dintre romani se indreapta spre Valea Prahovei si Poiana Brasov, Campulung Moldovenesc sau Borsa, si prefera vacantele de patru sau cinci zile. Chiar daca nu se poate schia, muntele este preferat si in acest sfarsit de saptamana de turisti. Locurile de cazare in hotelurile si pensiunile de pe Valea Prahovei au fost deja rezervate in proportie de 80%.

Si asta pentru ca hotelierii s-au pregatit asa cum se cuvine sa-i intampine pe turisti. Drumetiile pe potecile de munte, plimbarile cu ATV-urile ori salturile cu parapanta, pentru cei curajosi, compenseaza din plin lipsa zapezii. Nici proprietarii pensiunilor agro-turistice nu s-au lasat mai prejos. Acestia au organizat petreceri campenesti pentru turistii care au ales sa se relaxeze in zona Bran-Moeciu. Iubitorii de drumetii pot strabate traseele de la baza muntilor. Salvamontistii ii avertizeaza pe turisti sa nu se aventureze pe traseele cu iesire la aburpt, pentru ca acestea sunt foarte periculoase.

De altfel, ele sunt inchise amatorilor de excursii inca de saptamana trecuta. Daca vreti sa va petreceti revelionul la munte, ar trebui sa va grabiti. Si asta pentru ca aproape toate locurile sunt rezervate, chiar daca preturile nu sunt foarte mici. Revelionul la Predeal s-a dovedit extrem de cautat in acest an. 95% dintre locurile de cazare sunt deja rezervate. Pentru Revelion si alte trei nopti petrecute la munte, o camera cu un singur pat costa peste 20 de milioane de lei vechi.

Cei care vor sa-si rezerve un apartament intr-un hotel de trei stele trebuie sa plateasca aproape 40 de milione de lei vechi. Turistii care sunt dispusi sa scoata din buzunar aceste sume se pot bucura de o sala de fitness, sauna sau jacuzzi si, bineinteles, de cina speciala din noaptea de Revelion. Surprizele pregatite turistilor nu se opresc aici. Ca petrecerea sa fie completa, pentru ultima noapte a anului, hotelierii aduc in localurile lor nume cunoscute ale muzicii romanesti.

Antena 3 TV

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...