Al treilea lant hotelier ca marime din Europa vrea sa intre in Romania

Sambata, 22 Mai 2010, ora 23:36
2465 citiri
Al treilea lant hotelier ca marime din Europa vrea sa intre in Romania

Grupul spaniol Sol Melia, al treilea lant hotelier ca marime din Europa, vrea sa intre pe piata romaneasca in urmatorii ani prin deschiderea de unitati de patru si cinci stele pe litoral si in Bucuresti, a declarat, sambata, directorul general al companiei pentru Bulgaria, Jose Manuel Navarro, potrivit Mediafax.

"Romania are potential pentru investitii in turism. Vrem sa intram pe piata romaneasca si vizam in special litoralul si Bucurestiul  Pe litoral avem proiecte in evaluare, insa deocamdata nu am finalizat nicio discutie.

Urmarim doua directii: preluarea de hoteluri existente, care trebuie renovate, sau deschiderea unor proprietati noi", a afirmat Navarro, intr-o conferinta de presa la Nisipurile de Aur, statiune de pe litoralul bulgaresc. El a aratat ca trebuie efectuate renovari majore la hotelurile de pe litoralul romanesc, in conditiile in care au fost construite cu multi ani in urma.

"Cautam constructii care sa se incadreze in standardele noastre, in special proprietati cu un numar mare de camere. Romania are hoteluri pe litoral, dar toate sunt constructii foarte vechi si trebuie renovate. Procesul de renovare necesita investitii foarte mari din partea proprietarilor.

Criza cu care ne confruntam acum este una dintre cele mai puternice si ea intarzie procesul de preluare de catre Sol Melia deoarece fonduri pentru renovare se gasesc foarte greu. Vom fi prezenti in Romania imediat ce apare o oportunitate", a continuat Navarro.

Reprezentantul Sol Melia a spus ca grupul spaniol a fost interesat de preluarea unui hotel din statiunea Mamaia, insa discutiile nu s-au finalizat cu succes. "Sunt hoteluri de pe litoralul romanesc interesate sa intre sub brandul nostru, insa acest lucru presupune anumite conditii.

Am discutat cu un hotelier din Mamaia, dar nu am finalizat nimic deoarece costurile operationale erau prea mari, luau din profit", a aratat Navarro.

Primul hotel pe care compania vrea sa il deschida pe litoralul romanesc va opera sub brandul Sol Hotels, care include unitati de patru stele. De asemenea, grupul vrea sa afilieze hoteluri de patru si cinci stele in Bucuresti.

"Pe litoral vom avea un hotel de patru stele sub marca Sol.

In ceea ce priveste Capitala, consideram potrivite brandurile de patru si cinci stele Tryp si Melia Hotels & Resorts. In Bucuresti brandurile de top, de cinci stele, sunt deja prezente, Marriott, Radisson, Hilton. Hoteluri de patru stele nu prea sunt in Bucuresti si exista nisa cu potential pentru acest brand, in special din partea turistilor individuali sau a segmentului de weekend", a explicat Navarro.

Grupul Sol Melia opereaza aproape 400 de hoteluri in 30 de tari, circa 40% dintre unitati fiind detinute de companie. Lantul hotelier este cel mai mare din Spania si al treilea din Europa. In Bulgaria, compania opereaza cinci hoteluri in statiunile Nisipurile de Aur, Obzor si Nessebar.

Hotelurile au in total 2.000 de camere, iar majoritatea sunt deschise de la inceputul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie. Potrivit estimarilor companiei, in acest an sunt asteptati peste 60.000 de turisti in hotelurile Sol Melia din Bulgaria, dintre care aproximativ 30% vor fi romani.

"Rezervarile facute in avans arata ca majoritatea turistilor provin din Germania, Marea Britanie, Rusia si Romania", au declarat reprezentantii grupului. Printre brandurile companiei se numara Gran Melia, Melia Hotels & Resorts, ME by Melia, Tryp Hotels si Sol Hotels. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#lant, #hotel, #sol melia, #romania , #Hoteluri