Cei mai multi turisti straini din Romania sunt unguri

Miercuri, 04 August 2010, ora 10:27
1719 citiri
Cei mai multi turisti straini din Romania sunt unguri

Numarul sosirilor si al innoptarilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat in primul semestru, fata de aceeasi perioada din 2009, scaderi cu 3% si, respectiv, cu 3,7%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), precizeaza Mediafax.

Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica din perioada mentionata au insumat 2,53 milioane, in scadere cu 3%, iar innoptarile 6,25 milioane, cu 3,7% mai putine fata de cele perioada similara din 2009, se arata intr-un comunicat al INS.

In perioada mentionata, sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 76,5% din total, in timp ce turistii straini 23,5%, ponderi apropiate de cele din prima jumatate a anului 2009.

Sosirile in hoteluri detin o pondere de 75,7% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in scadere cu 0,6%.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in primele sase luni 80,5% din total, iar restul de 19,5% turisti straini.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare a fost de 22,1% pe total structuri de cazare turistica, in scadere cu 1,6 puncte procentuale.

Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare in primul semestrul s-au inregistrat la spatii de cazare pe nave (72,3%) si la hanuri (34,8%).

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in intervalul ianuarie-iunie de 3,33 milioane, in scadere cu 3,4% fata aceeasi perioada din anul trecut.

Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (94,8%). Din statele Uniunii Europene (UE) s-au inregistrat 62% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania, cele mai multe sosiri fiind din Ungaria (26,1%), Bulgaria (10,8%), Germania (5,2%), Italia (4,5%) si Austria (2,5%).

Transportul naval a inregistrat cea mai mare scadere
, de 30,3%.

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in primele sase luni din 2010 de 5,2 milioane, in scadere cu 8,5%. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 75% din total.

Comparativ intervalul ianuarie-iunie 2009, cea mai mare scadere s-a inregistrat la transportul naval (33,8%).

In luna iunie, sosirile inregistrate in structurile de primire turistica au insumat 583.600, in scadere cu 4,3% fata de cele din iunie 2009, cele ale turistilor romanii reprezentand 76,3% din total, in timp ce cei straini au reprezentat 23,7%, ponderi apropiate de cele din iunie 2009.

Sosirile in hoteluri detin o pondere de 77,1% din total sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in scadere cu 1,7% fata de aceeasi luna din anul anterior.

Totodata, innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in iunie 2010 au insumat 1,79 milioane, in scadere cu 4,5%, ponderea turistilor romani fiind de 84,1%, in timp ce innoptarile turistilor straini au reprezentat 15,9%.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in iunie a fost de 28,8% pe total structuri de cazare turistica, in scadere cu 2,1 puncte procentuale fata de luna similara din 2009.

Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au inregistrat la spatii de cazare pe nave (57,5%) si la hoteluri (34,3%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#turisti, #straini, #unguri, #ungaria , #Hoteluri