Comuna Voineasa va construi 5 partii de schi

Duminica, 01 August 2010, ora 23:54
3769 citiri
Comuna Voineasa va construi 5 partii de schi

Comuna Voineasa, judetul Valcea, va construi cinci partii de schi cu infrastructura aferenta, pentru care are in vedere o investitie estimata la 119,5 milioane lei, in conditiile in care exista proiectul si drumul de acces catre statiune, au declarat pentru NewsIn reprezentantii primariei Voineasa.

Partiile ar urma sa fie construite in apropierea statiunii Vidra, care este arondata comunei Voineasa. Zona de schi va avea peste 5 kilometri, fiind situata la 100 km de aeroportul din Sibiu. Proiectul prevede o telegondola pe o distanta de 3 kilometri, un telescaun si doua teleschiuri.

Primaria vrea sa construiasca si o parcare cu 400 de locuri, utilitati (apa, canal), tunuri de zapada si sa asigure iluminatul nocturn.

"Estimam ca vom primi avizul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului pe 15-20 august. Sunt foarte multi proprietari de terenuri in zona care vor construi case de vacanta, pensiuni, hoteluri. De cativa ani exista proiectul pentru aceste partii, in planul multianual de dezvoltare a zonei.

In prezent incercam sa obtinem aprobarile necesare si speram sa le obtinem cat mai curand", au mentionat reprezentantii primariei.

Costurile sunt estimate la 119,5 milioane lei, fara TVA, pentru realizarea proiectului tehnic, a detaliilor de executie si constructie, dar si pentru executia lucarilor "pe versantul nordic al Muntelui Mioarele", potrivit unui anunt de intentie publicat pe SEAP.

Pentru realizarea partiilor sunt necesare "servicii de proiectare tehnica a instalatiilor mecanice si electrice pentru constructii, sisteme de transport pe cablu si sisteme de transport pe cablu cu cabine, lucrari de constructii de teleschi, precum si lucrari de constructii de telescaun", se arata in anunt.

Durata contractului este de 24 luni de la data adjudecarii contractului, iar plata se va face de la bugetul de stat, esalonarea finantarii facandu-se in functie de alocatiile bugetare anuale. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#comuna, #voineasa, #partii, #schi , #Hoteluri