Hotelierii bulgari reduc tarifele cu 50% in urma numarului scazut de turisti

Joi, 12 Iulie 2007, ora 15:36
1016 citiri

Hotelierii de pe litoralul bulgaresc au micsorat cu pana la 50% tarifele la cazare din cauza scaderii constante a numarului de turisti, a declarat, joi, secretarul de stat pentru turism din Bulgaria, Aneliya Krushkova, citat de Sofia News Agency.

Tot mai multi bulgari prefera sa-si petreaca vacantele in strainatate, potrivit secretarului de stat. In primele patru luni ale acestui an, bulgarii au cheltuit aproximativ 390 milioane euro pentru sejururile externe, cu 17% mai mult comparativ cu anul trecut.

Bulgaria a devenit una dintre primele trei destinatii turistice preferate de europeni, impreuna cu Grecia si Tunisia. Pentru aceasta vara, agentiile de turism se asteapta la omajorare cu 12% a numarului de turisti straini ce vor prefera Bulgaria ca destinatie de vacanta, iar 60% dintre acestia vor veni din statele membre ale Uniunii Europene.

In ultimii patru ani, popularitatea Bulgariei a crescut datorita hotelurilor luxoase, ofertelor turistice neconventionale si preturilor atractive. Exista insa posibilitatea ca turistii straini sa fie alungati de lucrarile necontrolate din constructii, care se desfasoara pe toata intinderea coastei bulgaresti a Marii Negre.hotel-bulgaria_1.jpg

Bulgaria trebuie sa depuna eforturi serioase pentru a-si ameliora capacitatea executiva si legislativa, pentru a stopa constructiile haotice, aafirmat presedintele Asociatiei Agentiilor de Turism din Bulgaria, Donka Sokolova.

"Daca vom face o singura miscare gresita, Bulgaria ar putea pierde un numar mare de turisti pentru cel putin zece ani", a avertizat Sokolova.

Purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu a declarat ca aproximativ 300.000 de romani vor alege sa-si petreaca, vara aceasta, vacanta in Bulgaria, iar alti 200.000se vor orienta catreGrecia.

<b>Bloombiz</b>

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...