Hotelierii din Grecia au scazut tarifele cu 30%

Luni, 26 Iulie 2010, ora 15:03
1635 citiri
Hotelierii din Grecia au scazut tarifele cu 30%

Hotelierii din Grecia au scazut tarifele cu 30% in acest an si au coborat preturile la serviciile alimentare, in incercarea de a atenua reducerea numarului de turisti straini pe fondul crizei economice, a declarat agentiei MEDIAFAX Grigoris Tassios, presedintele Asociatiei Hotelierilor din Halkidiki.

Potrivit lui Tassios, anul trecut au ajuns in Grecia circa 16 milioane de turisti straini, fata de 16,5 milioane in 2008. Pentru acest an, autoritatile elene din turism estimeaza o scadere a numarului strainilor la 15 -15,5 milioane.

Si numarul de romani care si-au petrecut vacanta in Grecia a scazut de la 450.000 in 2008 la circa 400.000 anul trecut.

"Pentru acest an ne asteptam la o scadere a numarului de turisti romani cu 5-7%. In incercarea de a limita scaderea numarului de turisti, hotelurile din Grecia au redus tarifele cu 30%, in medie, in acest an, si au micsorat si preturile la mancare. Si pentru perioada urmatoare, ca strategie, avem in vedere scaderea preturilor", a spus Tassios.

Oficialul asociatiei hotelierilor din nordul Greciei spune ca majorarea TVA la cazare de la 19% la 21%, decisa recent, a fost suportata de catre operatorii de turism.

"Nu criza ne-a afectat atat de mult, cat climatul negativ din Grecia si grevele declansate aici. Pe undeva, castigatorul crizei a fost clientul, care a primit preturi mai mici", a declarat agentiei MEDIAFAX Dimitris Melikokis, proprietarul agentiei elene Meli Tours.

El spune ca un avantaj pentru Grecia a fost in acest an ca peste 100.000 de turisti israelieni care isi programasera vacantele in Turcia s-au reorientat.

"Dintre ei, circa 30.000 si-au redirectionat vacantele catre Grecia, si un numar si mai mare s-a dus in Bulgaria", a afirmat Melikokis.

El a adaugat ca daca anul trecut un turist platea in sezon circa 70 de euro pentru o noapte de cazare la un hotel de patru sau cinci stele, acum tarifele au scazut la circa 50 de euro pe noapte.

"Din septembrie, cele mai multe hoteluri vor scadea din nou tarifele cu circa 25-30%", a mai spus proprietarul Meli Tours.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#grecia, #hotelieri, #scaderi, #turisti , #Hoteluri