Update - Hotelul Marriott din Capitala, vandut "pe bucati". Niciun investitor nu s-a prezentat la licitatie

Luni, 10 Iunie 2013, ora 12:05
2617 citiri
Update - Hotelul Marriott din Capitala, vandut "pe bucati". Niciun investitor nu s-a prezentat la licitatie
Hotelul Marriott, din Bucuresti

Niciun investitor nu a cumparat caietul de sarcini pentru a putea participa la licitatia de luni in care urma sa fie scos la vanzare pachetul de 35% detinut de ONT Carpati la hotelul Marriott din Bucuresti, licitatia urmand sa se reia miercuri.

"Nu a fost cumparat caietul de sarcini pentru licitatia de astazi. Va urma o alta licitatie miercuri, la ora 15:30, iar daca nici atunci nu se va vinde, va mai fi inca o licitatie vineri", au declarat agentiei Mediafax reprezentantii VF Insolventa SPRL, lichidatorul judiciar al ONT Carpati.

O treime din hotelul de cinci stele Marriott, din Bucuresti, a fost scoasa la licitatie, luni, de lichidatorul judiciar al ONT Carpati, companie aflata in faliment. Din vanzarea participatiei de 35% pe care o detine la hotelul din Capitala spera sa obtina mai mult de 22 de milioane de euro.

ONT Carpati este una dintre cele mai cunoscute investitii neprofitabile, facute de Bank of Cyprus, institutie bancara cu o importanta expunere pe sectorul imobiliar, constructii si hotelier, in conditiile in care aproape 60% din totalul portofoliului de credite au fost acordate in acest scop. Banca a inregistrat o pierdere neta de 6,6 milioane de euro, anul trecut, si acum incearca recuperarea datoriilor.

ONT Carpati vinde si hotelul New Montana din Sinaia

ONT Carpati detine 35% din hotelul de cinci stele JW Marriott din Bucuresti, precum si o creanta istorica de 25 milioane de dolari, pe care le-a scos la licitatie luni. Pe langa participatia detinuta la Marriott, ONT Carpati mai detine integral si hotelul New Montana de patru stele, din Sinaia.

Lichidatorul, VF Insolventa SPRL, a incercat sa vanda, luni, si hotelul din Sinaia, pe care spera sa obtina 12,13 milioane de euro, conform anuntului postat pe licitatiepublica.ro.

Ambele active au fost scoase la licitatie, la adresa lichidatorului, dar niciun cumparator nu s-a prezentat la licitatie. Din acest motiv, vor mai exista doua runde de licitatie in 12 iunie si in 14 iunie.

In 2011, ONT Carpati a inregistrat o cifra de afaceri in crestere cu 12%, la 10,2 milioane lei, si pierderi de 46,2 milioane lei. Pierderile au fost determinate de "deprecierea referitoare la creanta imobilizata datorata de SCHG (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, care detine hotelul Marriott - n.r.)", deprecierea fiind de 59,5 milioane lei, potrivit raportului anual al companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#hotel Marriott Bucuresti, #hotel vanzare Marriott, #licitatie ONT Marriott, #vanzare ONT Carpati Marriott , #Hoteluri