Hoteluri neobisnuite. Te-ai caza la "rece" sau langa girafe?

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 10:29
2439 citiri
Hoteluri neobisnuite. Te-ai caza la "rece" sau langa girafe?

 

In incercarea dea satisface gusturile din ce in ce mai pretentioase ale turistilor nonconformisti, hotelieri stabilesc decoruri noi, amenajeaza camere neobisnuite si apeleaza la tot felul de piese de mobilier extravagante. Listverse a selectat cele mai neobisnuite hoteluri. In top figureaza Hotelul de Gheata din Canada, dar si Ferma Girafelor, din Kenya.  

Ferma Girafeor, Nairobi, Kenya



Ferma Girafelor a fost construita in 1932, de catre Sir David Duncan, care si-a dorit un design specific colibelor de vanatoare. Localizata in Nairobi, cu o superba vedere asupra Muntelui Kilimanjaro si a Dealurilor Ngong, are o suprafata de 115 acri. Din 1984 a fost deschisa ca hotel.

Girafele Rotschild au fost aduse pe proprietate, dupa ce si-au pierdut habitatul natural, grav afectat de constructii si incendii. Fascinant la acest loc este faptul ca oricand te poti trezi privit de o girafa, in conditiile in care acestea vin foarte aproape de ferma. Uneori, din curiozitate, baga, pur si simplu, capul pe fereastra.

Hotelul Biblioteca, Manhattan, New York



Hotelul Biblioteca imbina cu succes atat dorinta turistilor de a se caza intr-un loc confortabil, cat si pasiunea lor pentru lectura. Etajele hotelului au fost clasificate in asa fel incat sa corespunda principalelor 10 categorii din sistemul de Ordonare Clasificare Dewey Decimal.

Vei avea ocazia sa studiezi carti de arta, cu tematica religioase, culegeri de exercitii de matematica si chiar volume filozofice. In fiecare camera exista carti in concordonta cu “tema etajului”.

Hotelul Karostas Cietums, Liepaja, Letonia

Hotelul Karostas Cietums a inceput ca o inchisoare ruseasca si a pastrat aproape integral decorul de atunci. In cadrul sederii, vei fi incatusat, deposadat de toate bunurile, hranit doar cu apa si paine.

In ceea ce priveste confortul camerei, acesta este practic inexistent. Vei sta pe un pat de lemn sau cu un cadru din fier, acoperit cu o saltea. In cazul in care esti tentant sa te cazezi aici, trebuie sa stii ca poti face acest lucru doar in intervalul 1 mai – 1 octombrie.

Legendele care inconjoara hotelul sustin ca locul este bantuit, asa ca nu ar fi exlus sa auzi in celula zgomote ciudate sau chiar sa vezi spiritele fostilor locatari, titreaza listverse.com.

Propeller Island City Lodge, Berlin, Germania

Acest hotel intrigant, din capitala Germania, poarta amprenta artistului Lars Stroschen. Fiecare incapere are o alta denumire: exista, de exemplu, una numita „zburatoare”si „una cu susul-n jos”.

In prima camera, podele sunt inclinate, iar patul este suspendat de tavan. Camera cu susul-n jos are toate piesele de mobilier construite pe tava si un pasaj secret in podea, pe unde cobori ca sa ajungi la patul adevarat. 

Pe langa acestea, mai exista si una acoperita cu bucati de piele verde si una care iti pune la dispozitie un pat sub forma unui cosciug, in cazul in care vrei „sa te simti” ca Dracula, mai spune publicatia amintita.

Hotelul de Gheata, Quebec, Canada



In fiecare decembrie, artistii se strang pentru a construi un hotel special, format exclusiv din gheata. Deschis din 7 ianuarie pana pe 27 martie, anual, hotelul atrage un numar mare de turisti. Construit integral din 400 de tone de gheata si 12,000 de tone de zapada, este redecorat si reconstruit periodic, in fiecare an. Totul in interior este facut din gheata, inclusiv paharele sau semineele.

In schimb, exista si bai incalzite, iar paturile din camere au mai multe paturi calduroase. Pentru confortul turistilor au fost amenajate un bar si o capela, inclusa printre primele 10 destinatii favorite de viitorii miri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#cazare hotel, #hoteluri neobisnuite, #top hotel, #turisti, #vacanta , #Hoteluri