Hotelurile demontabile - viitorul turismului european

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 17:40
2001 citiri
Hotelurile demontabile - viitorul turismului european

Hotelurile construite din unitati modulare demontabile ar putea schimba viitorul turismului european printr-o noua abordare care, in timpul recesiunii, poate atrage un numar mare de clienti prin preturi avantajoase, potrivit companiei Euromonitor International.

Aceste unitati modulare, denumite pop-up hotels, incluse intr-o structura metalica usor demolabila, au potentialul de a schimba pe termen lung conceptul de constructie a hotelurilor, stimuland dezvoltarea de produse.

Astfel, pop-up hotels acorda operatorilor oportunitatea de a-si maximiza eficienta operationala si de a-si majora veniturile, dar sprijina si comunitatile locale.

Statutul temporar al acestor hoteluri permite companiilor sa se reinventeze periodic, dar cu investitii relativ mici, solutie atractiva in perioadele economice dificile, potrivit studiului in care se arata ca timpul de constructie este cu aproape 50% mai mic, comparativ cu metodele traditionale.

Portabilitatea acestor hoteluri le face ideale pentru festivaluri, evenimente sportive si alte evenimente.

De asemenea, constructiile pot fi reutilizate ca locuinte, in regiunile sarace. In Marea Britanie, spre exemplu, aceste hoteluri pot rezolva deficitul unor spatii de cazare cu tarife avantajoase si pot fi amplasate si in zone rurale, mai izolate, unde nu sunt permise constructii turistice standard.

Conceputul pop-up s-a extins deja si in alte domenii, precum cel al restaurantelor, cinematografiei si artei. Studiul realizat de Euromonitor International a fost comandat de World Travel Market Exhibition. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#hotel, #turism, #pop-up, #portabilitate , #Hoteluri