Internet in hotel: Romania ofera cele mai multe conexiuni din Europa

Luni, 03 Februarie 2014, ora 09:21
2295 citiri
Internet in hotel: Romania ofera cele mai multe conexiuni din Europa

Romania se afla intre primele tari in care hotelurile pun la dispozitie servicii Wi-Fi in camere, gratis sau contra cost, se arata intr-un studiu realizat de un portalul din domeniul turismului.

Romania ocupa pozitia a treia, cu servicii Wi-Fi disponibile in 78,65% dintre hoteluri, fiind depasita doar de SUA, cu 89,09%, si de Noua Zeelanda 82,09%, se arata in raportul publicat de cei de la Trivago, care detine un motor de cautare in domeniul turistic, peste tari in care turismul este printre principalele surse de venituri, cum ar fi Gracia si Spania, cu 49,44%, respectiv 46,54%.

Romania, locul I in Europa

La nivelul Europei, Romania ocupa prima poztie, fiind urmata de Olanda (77,52%), Slovenia (75,53%), Serbia (75,46%), France (74,28%), Ukraine (74,27%), si Marea Britanie (74,21%).

In acelasi timp, Romania se afla pe locul sase din 20 de tari intr-un clasament privind viteza de conectare la Internet realizat de Akamai Technologies, prima pozitie fiind ocupata de Hong Kong.

Romania, cu o viteza medie de conectare de 45,4 megabiti pe secunda, mai mica cu 4,4% fata de viteza inregistrata in trimestrul precedent, a coborat de pe pozitia a treia pe pozitia a sasea.

Conexiunea la Internet, cea mai apreciata de turisti

Conexiunea la internet este considerat ca fiind cel mai important serviciu oferit intr-un hotel, reiese dintr-un studiu realizat de Intercontinental Hotels Group, citat de trivago, fiind preferat de 61% dintre respondenti.

Internetul este urmat la o distanta mare de televiziune (17%), baie personala (5%), frigider in camera (3%) si minibar (1%).

In Germania, doar 50% dintre hoteluri opfera acces la Internet in camere, ocupand pozitia 21, iar trivago scoate in evidenta faptul ca, desi sunt printre destinatiile preferate de turisti, Grecia, Spania si Portugalia se afla pe ultimele locuri ale clasamentului, cu o pondere mai mica de 50%.

"Cea mai mare surpriza este clasarea Romaniei, care ocupa pozitia a treia a podiumului, 78% dintre hoteluri oferind acces la Internet din camera", conform Trivago.

Studiul a fost realizat avand la baza datele furnizate de aproape 700.000 de hoteluri.

La nivel continental, Europa sta cel mai bine din acest punct de vedere, tarile europene dominand topul. Pozitia SUA, care ocupa primul loc in clasament, nu este surprinzatoare, ca si cele ocupate de Olanda si Franta, mai comenteaza Trivago.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Internet Romania, #hotel romania, #internet hotel , #Hoteluri