Iunie 2016, cea mai slaba luna pentru turismul din Antalya: Au venit cu 98% mai putini turisti rusi

Marti, 21 Iunie 2016, ora 15:40
8664 citiri
Iunie 2016, cea mai slaba luna pentru turismul din Antalya: Au venit cu 98% mai putini turisti rusi
Foto: Flickr/ Antalya - Side - Alanya

Criza de securitate din Turcia si tensiunile aparute intre Ankara si Moscova au dat peste cap planurile hotelierilor din Antalya, acestia plangandu-se ca traverseaza cea mai grea perioada din punct de vedere al intrarilor in unitatile de cazare.

Numarul turistilor straini care au aterizat pe aeroportul din regiune in prima jumatate a lunii a scazut cu 58,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar influenta cea mai mare o au turistii rusi, care au abandonat in masa ideea de a-si mai petrece concediul pe plajele din Turcia, observa Hurriyet Daily News.

Doar 3.517 rusi au ajuns in Anatlya intre 1-16 iunie, marcand o scadere de 98,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Nici germanii nu mai sunt dornici sa-si programeze concediul de vara in statiunile turcesti, dupa atentatul din Istanbul, petrecut in luna ianuarie, cand 10 conationali de-ai lor si-au pierdut viata.

Numarul turistilor germani care au ajuns pe plajele Antalyei a coborat la 117.845, cu 45% mai putin decat in urma cu un an.

Ucrainenii ar putea redresa un pic situatia din cel mai negru sezon inregistrat de industria de turism a Turciei, dar pun conditia ca preturile de acum sa ramana neschimbate.

Peste 42.000 de turisti ucraineni si-au petrecut concediul in Antalya in primele doua saptamani ale acestei luni, dublu fata de anul trecut.

Numarul ucrainenilor care ar putea sa-si petreaca vacanta in Turcia ar putea ajunge la 1 milion de persoane, sustine un reprezentant al industriei de profil de la Kiev, dar conditia de baza este ca oferta de pret facuta de hotelierii turci sa nu se modifice.

Acestia par insa neincrezatori in puterea de cumparare a ucrainenilor, sustinand ca in acest moment numarul turistilor atrasi din Ucraina este dezamagitor.

Iar situatia nu se arata mai favorabila nici cand vine vorba despre alte piete europene. "Am conceput un plan prin care sa atragem turisti de pe alte piete, dar problemele de securitate l-au dat peste cap. Iunie a ajuns o luna de cosmar pentru reprezentantii industriei de profil", remarca Ismail Tirali, managerul Susesi Luxury Resort.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#turism Turcia, #intrari turisti rusi Turcia, #pierderi turism Turcia, #statiuni Antalya, #hoteluri goale , #Hoteluri