Numarul turistilor straini in Romania a crescut usor

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 11:16
1381 citiri
Numarul turistilor straini in Romania a crescut usor

Numarul vizitatorilor straini in Romania inregistrati la punctele de frontiera a fost in primele opt luni din acest an de 5,23 milioane, in crestere cu 0,7% fata de aceeasi perioada din 2010, majoritatea provenind din tari situate in Europa (94,4%), arata datele publicate marti de INS, preluate de NewsIn.

Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 57,1% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (34,9%), Bulgaria (17,6%), Germania (8,7%), Italia (8,0%) si Polonia (6,3%).

In ceea ce priveste plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, acestea au fost in primele opt luni de 7,57 milioane, in crestere cu 0,5%, comparativ cu perioada similara din 2010. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 72,3% din numarul total de plecari.

Datele transmise de Institutul National de Statistica (INS) arata ca sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in perioada ianuarie - august 2011 au insumat 4,75 milioane, in crestere cu 15,6% fata de cele din ianuarie - august 2010.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 78,8% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 12,2% din numarul total de sosiri. Sosirile in hoteluri detin o pondere de 76,2% din total.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in primele opt luni din 2011 au insumat 12,31 milioane, in crestere cu 13,1% fata de perioada similara din 2010.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 83,3% din numarul total de innoptari, in timp ce innoptarile turistilor straini au reprezentat 16,7%.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in ianuarie-august 2011 a fost de 26,8% pe total structuri de cazare turistica, in crestere cu 1,3 puncte procentuale fata de primele opt luni ale anului trecut. La hoteluri s-a inregistrat un indice de utilizare neta a locurilor de cazare de 31,7%.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#turism, #numar turisti, #hotel, #turist strain , #Hoteluri