Piata hoteliera a Capitalei va avea cel putin 2.830 camere noi pana la sfarsitul anului 2009

Luni, 29 Septembrie 2008, ora 09:19
1641 citiri
Piata hoteliera a Capitalei va avea cel putin 2.830 camere noi pana la sfarsitul anului 2009

Aproximativ 2.830 de noi camere de hotel urmeaza a fi date in folosinta pana la sfarsitul anului 2009, in special in unitati de cazare tip 'boutique hotel', care devin din ce in mai cautate pe piata locala, potrivit datelor companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL).

Consultantii imobiliari sustin ca in prezent piata hoteliera a Capitalei numara 69 de hoteluri oferind 8.995 de camere, clasificate intre 3 si 5 stele.


"Piata este dominata de hotelurile de 4 stele, ca urmare a cererilor venite din partea comunitatii de afaceri. In anii 2006-2007 au fost date in folosinta peste 1.100 de camere in opt hoteluri clasificate, inclusiv hoteluri aflate sub managementul unor lanturi hoteliere internationale", sustin reprezentantii Jones Lang LaSalle.


Potrivit acestora, activitatea de constructie a continuat si in anul 2008 cu sapte hoteluri aflate in prezent in faza de constructie, iar pana la sfarsitul anului 2009, alte 2.830 de camere noi vor fi date in folosinta.


Reprezentantii companiei de consultanta mai spun ca pe parcursul anilor 2006 si 2007 s-a observat o crestere moderata a randamentului in sectorul hotelier, ca urmare a unui grad constant de ocupare si cresterii usoare a preturilor pentru cazare.


"Activitatea investitionala, in special cea a investitorilor straini, se preconizeaza sa ramana concentrata in Bucuresti si sa se extinda, pe termen mediu, pe litoralul Marii Negre.

Avand in vedere decalajul in domeniul turismului dintre tara noastra si restul tarilor din regiunea Europei Centrale si de Est, ca de exemplu Cehia si Bulgaria, pe termen scurt se estimeaza un interes mai scazut al investitorilor pentru Romania, iar pe termen mediu o aliniere a Romaniei la restul tarilor din regiune considerand potentialul crescut al pietei de a atrage investitori", adauga cei de la JLL.


Consultantii arata, intr-un raport al companiei, ca Bucurestiul reprezinta centrul economic al Romaniei,segmentul de servicii detinand cel mai important rol in structura sa, iar aproximativ 80% dintre cei cazati in hoteluri calatoresc in interes de serviciu.


Turismul reprezinta o mica parte din totalul cazarilor datorita numarului limitat de atractii disponibile in Capitala.


In ceea ce priveste ponderea turistilor straini, evaluata in functie de numarul camerelor ocupate, s-a inregistrat o crestere de la 47% in anul 1999 la 58% in anul 2005. In plus, Romania a castigat o mai mare expunere internationala odata cu aderarea tarii la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007 si ca urmare, numarul sosirilor internationale a crescut semnificativ in comparatie cu anul 2006", mai spun consultantii.


In acelasi timp, datele statistice indica faptul ca sosirile turistilor internationali a crescut cu peste 30%, iar numarul noptilor de cazare a crescut cu peste 36% atingand 1,2 milioane nopti de cazare in 2007.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...