Raducan (FPTR): Litoralul romanesc va fi cu 5 - 8% mai scump, in 2014, iar 70% din hoteluri sunt de vanzare

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 19:01
2256 citiri
Raducan (FPTR): Litoralul romanesc va fi cu 5 - 8% mai scump, in 2014, iar 70% din hoteluri sunt de vanzare

Preturile pentru pachetele turistice pe litoralul romanesc vor fi mai mari cu 5 - 8% in 2014, dupa ce, in 2013, am inregistrat o scadere cu 5% a numarului de turisti, a declarat, luni, vicepresedintele Federatiei Patronatelor in Turismul Romanesc (FPTR), Dragos Raducan, intr-o conferinta dedicata prezentarii editiei de toamna a Targului de Turism al Romaniei.

"Efectiv, nu stim ce preturi ar trebui sa practicam pentru 2014, iar cresterea de 5 - 8% speram sa acopere foarte multele taxe pe care le platesc patronii de hoteluri, precum si instabilitatea fiscala. Nimeni nu stie ce va avea efectiv de plata in 2014. In acest moment, circa 70% din activele hoteliere sunt de vanzare, iar daca apar oferte bune procentajul ar putea creste. E greu sa faci performanta cand aproape 80% din timpul unui manager se duce pe citirea si aplicarea noutatilor legislative. Daca TVA la alimentatia din restaurantele hotelurilor ar scadea de la 24% la 9%, numarul romanilor in aceste restaurante ar creste cu cel putin 30%', a spus Dragos Raducan.

Peste 200 de firme din Romania, Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, India, Indonezia, Iordania, Israel, Italia, Moldova, Slovacia, Polonia, Turcia si Ungaria vor participa, in perioada 14 - 17 noiembrie, la cea de a XXX-a editie a Targului de Turism al Romaniei. Suprafata de expunere va fi de aproximativ 10.500 de metri patrati.

"Pentru aceasta editie a targului, investitia participantilor se ridica la aproximativ 1,5 milioane de euro. Din pacate, este mai mult o investitie de imagine, deoarece majoritatea ofertelor pentru Craciun si Revelion pentru destinatiile din Romania s-au epuizat. Cele mai multe oferte pentru aceasta perioada vor fi pentru destinatiile din afara tarii. Cu toate acestea, daca facem comparatie intre o oferta de Revelion pe litoralul romanesc si una pe cel bulgaresc, destinatia interna castiga net - este mai ieftina si asigura distractie mai buna', a spus Raducan.

Pentru cei inca nehotarati cu privire la vacantele din aceasta iarna sau pentru cei care vor sa-si planifice de pe acum concediile din primavara anului 2014, Targul de Turism al Romaniei isi asteapta vizitatorii cu sute de destinatii din toate colturile lumii, la preturi variate - safari in Kenya, Revelion in Dubai sau Mauritius, vacante in Maramures sau schi in statiunile din Romania si din strainatate.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#turism pret, #scumpire turism, #targ turism, #hoteluri vanzare , #Hoteluri