S-a dublat numarul turistilor de pe litoral

Duminica, 01 Iulie 2007, ora 22:49
1166 citiri

Odata cu intrarea in vigoare a noilor tarife de cazare, pe litoral s-a dublat numarul turistilor sositi in vacanta la mare.

Peste 45.000 de turisti au fost inregistrati in hoteluri, aproape 10% dintre acestia fiind oaspeti din strainatate, conform unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Constanta.

Vicepresedintele Asociatiei Patronale a Hotelierilor Mamaia, Andrei Trandafir, a declarat ca noile majorari de tarife se incadreaza intre 15-20% si ca nu toti hotelierii vor creste preturile in acelasi timp, cele mai mari preturi la cazare urmand a fi inregistrate in perioada 15 iulie - 15 august, in varful sezonului estival.

Tarife

In Mangalia - la un hotel de doua stele, o camera este, pana pe 20 iulie, 99 de lei/persoana/zi, la trei stele, la Hotel Corsa, la receptie, o camera dubla ajunge la 250 de lei, in timp ce, la patru stele, la Hotel President, dubla de lux este 99 de euro, iar cea single, 51 de euro.

Cazarea in statiunea Saturn este realizata de societatea hoteliera THR Marea Neagra. La unitatile de o stea, camera dubla este 60 de lei, iar cea single 48 de lei. Cele de doua stele ofera dubla cu 72 de lei si pe cea single cu 52 de lei, in timp ce, la trei stele, dubla este 106 lei si cea single 84 de lei.

In Venus - la o unitate de o stea, camera este 29 de lei/zi, la doua stele, pana pe 15 iulie, dubla este 72 de lei, in timp ce, la trei stele, pana la aceeasi data, cazarea cu micul dejun inclus, ajunge la 82 de lei. La patru stele, o camera single este 66 de euro, dubla 83 de euro, iar apartamentul 145 de euro.

Un apartament de trei stele la Neptun, va costa 336 lei sau 420 de lei cel cu trei dormitoare, aici putand fi cazati patru adulti si doi copii. La doua stele, in aceeasi statiune, o camera este 64 de lei. La Olimp, la hotel de trei stele, o camera dubla este 210 lei, cea single 190 de lei, iar apartamentul 320 de lei.

La Costinesti, la o vila de doua stele, camera dubla costa acum 70 de lei, iar apartamentul 120 de lei. La vila de trei stele, o dubla cu vedere la mare ajunge la 135 de lei, in timp ce garsoniera este 145 de lei.

In Vama Veche, o camera la particular costa 135 de lei pe zi (cu acces la grup sanitar) sau 110, cu baie comuna, iar la 2 Mai - cazarea la casute este, incepand de acum, 120 de lei/zi, iar la vila 140 de lei pe zi camera.

In statiunea Eforie, vila la cheie este 500 de lei (capacitatea maxima - 10 adulti si cinci copii), in timp ce o camera dubla la un hotel de trei stele este 140 de lei.

Si tarifele afisate de particulari, pe marginea soselelor si in statiuni, au crescut. O camera simpla poate fi inchiriata acum cu preturi intre 50 si 100 de lei, iar un apartament poate ajunge chiar la 200 de lei pe noapte.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...