Thailanda - back in business

Luni, 18 Iunie 2007, ora 09:59
1417 citiri

Exotica tara asiatica a redevenit stralucitoare pentru turisti. Este absolut incantator sa descoperi cum o tara mutilata de dezastrul din 2004 si-a revenit spectaculos. Coasta de sud-vest, una dintre cele mai prospere zone turistice din lume, a fost atunci stearsa de pe hartile agentiilor de turism. Astazi este refacuta si incepe sa atraga din nou turistii.

Pana acum doi ani si jumatate, nu exista agentie de turism care sa nu aiba in oferta sa pachete pentru concediu in Thailanda. Brusc, numele acestei tari a disparut, chiar daca unele regiuni au fost neatinse de valurile ucigase. Lucrurile au revenit insa la normal, cu mari eforturi si sume uriase investite. Hoteluri, restaurante, locuri de distractie, refac acum, ca intr-un puzzle urias, imaginea unica a acestei regiuni.
Desi o tara mica, Thailanda se bucura de o lungime a plajelor generoasa, impartita in mai multe regiuni. Cele mai apropiate de capitala Bangkok sunt cele doua regiuni, centrala si estica, ce marginesc Golful Thailandei. Regiunea de est este si nucleul turismului in Thailanda continentala, apropierea de marile orase si climatul specific golfului oferind o baza excelenta pentru turism. Plajele sunt absolut superbe, cu nisip fin, ape limpezi, recifuri de corali si o vegetatie luxurianta. In zona Pattaya, de exemplu, se poate merge pe insulele aflate la distanta mica de tarm, aici existand nenumarate plaje care gazduiesc peisaje de-a dreptul dramatice. Ta Waen, de pe insula Koh Larn, este cea mai cunoscuta dintre ele, are 750 de metri lungime si se bucura de prezenta micilor buticuri locale, cu un farmec specific. Dar si plaja principala din Pattaya este la fel de frumoasa. Zecile de hoteluri si restaurante, despartite de fasia de nisip lunga de aproximativ 4 kilometri de o perdea verde formata din copaci exotici, asigura o alternativa bine-venita atat pe timp de zi, cat si dupa lasarea intunericului, viata de noapte fiind extrem de agitata aici. Pentru cei care prefera sa locuiasca in hotelurile de pe tarm, exista barci de inchiriat care pot merge pana la oricare dintre insule.

Phuket
Regiunea de sud are farmecul propriu, pozitia sa de-a lungul peninsulei ce desparte Oceanul Indian de Golful Thailandei asigurandu-i un climat tropical perfect, comparabil cu cel din Florida. Centrul economic, social si turistic al regiunii il constituie Phuket, singura insula care are si statut de provincie si care, impreuna cu insulele din jurul sau, ofera mii de locuri de cazare si distractie pentru turisti. Peisajele sale unice, atmosfera tropicala, civilizatia locala si, de ce nu, preturile extrem de accesibile au facut din Phuket cea mai cautata destinatie de vacanta din Asia.
Plajele importante in Phuket sunt cel putin cinci-sase, fiecare avand trasaturi proprii, fiind cautate de vizitatori pentru particularitatile lor.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.sfin.ro/articol_9323/thailanda___back_in_business.html/ target=_blank>SaptamanaFinanciara</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...