Top 10 hoteluri castel (II)

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 15:24
5341 citiri
Top 10 hoteluri castel (II)

Indepartate sunt zilele cand aveai nevoie de un titlu regal pentru a petrece noaptea intr-un castel. In prezent chiar si oamenii de rand pot sta intr-un univers altadat' destinat regilor si contilor. Aceste impresionante constructii au fost reconditionate si transformate intr-o adevarata sursa de venit pentru industria hoteliera de lux din Europa si nu numai. Iata un top al celor mai fermecatoare castele devenite hotel:

Kasbah du Toubkal

In timp ce la hotelurile metionate in prima parte se poate ajunge cu masina sau cu feribotul, oaspetii de la Kasbah du Maroc Toubkal au parte de un tratament special: un drum cu magarul. Localizat pe o fasie de pamant inalta si stancoasa care inainteaza in mare, la baza celui mai inalt varf din muntii Atlas, castelul se afla la distanta de o ora de Marrakech.

Aceasta locatie rustica de opt camere a servit ca resedinta de vara (utilata chiar cu o temnita) unui cunoscut conducator  francez, de la 1940 pana la independenta marocana din Franta, in 1956. Astazi, se numara printre premiatii eco-turismului. De asemenea, castelul se poate mandri cu apartia in filmul "Kundun" din 1997.

Este ideal pentru cei care vor sa imortalizeze imaginile zdrobitoare ale Muntilor Atlas, dar si pentru cei care tanjesc dupa tihna, aer curat si mancare excelenta. In functie de preferinte, poti opta pentru o camera dubla incepand de la 160 euro pe noapte, pana la un apartament fantastic cu vedere spre munte si posibilitate de cazare de sase persoane la 770 euro.


Lake Palace


Daca vrei sa te simti ca un maharajah, nu exista loc mai bun ca romanticul Lake Palace, situat pe linia de plutire a lacului Pichola, India.

Acest maret palat din marmura alba pare a fi o fantasma, si nu realitate. Construit ca resedinta de vara pentru Maharadjah Jagat Singh al II-lea, castelul a fost destinat activitatilor de agrement, principiu care se aplica si astazi.

Mai mult decat spatios, Lake Palace ofera 83 de camera si 17 apartamente amenajate cum nu se poate mai luxos, picturile  murale si mobila masiva din lemn fiind doar cateva dintre minunile oferite. Printre oaspetii speciali ai hotelului se numara Regina Elizabeth II, Jackie O., de Shah din Iran si regele din Nepal.

 

Poti pluti pe apa incepand de la 525 euro pe noapte camera dubla, iar daca vrei sa te simti ca un adevarat rege poti opta pentru un apartament  la "numai" 2.630 euro pe noapte.


 


Palacio Belmonte

Palacio Belmonte este cea mai veche cladire din Lisabona si, de asemenea, cel mai vechi castel din aceasta lista. Este construit pe o fundatie ce dateaza din 130 i.Hr. din varful unei coline. Privelistea oferita de undeva de sus ingemaneaza raul cu orasul intru-un cadru de neuitat.

Reincarnarea in hotel s-a realizat destul de curand multumita unui proces de renovare ce a durat sase ani si a costat milioane de euro. Ultimii sai proprietari, Earls de Belmonte (si stramosii lui) au locuit aici 500 de ani.

Palatul ofera opt apartamente colorate divers, cu zone de zi amenajate cu terase pentru care ti-ai vinde sufletul. Dar asta nu e tot! Te mai poti bucura de o extravaganta piscina neagra, o biblioteca cu 4000 de carti, o fantana romana , artefacte africane si japoneze si bai cioplite in marmura.

Te poti simti "de vita nobila" incepand de la 513 euro pe noapte.


Palazzo Gritti

Construit ca resedinta Ducelui de Venetia, impozantul Gritti Palazzo a gazduit o lunga lista de eminente cum ar fi sefi de stat, scriitori, important artisti ai filmului si ai muzicii. Pe aici s-au odihnit Ernest Hemingway, Greta Garbo, si Winston Churchill.

In timp ce unii sustin ca palatul a cunoscut si vremuri mai bune (in cei 500 de ani de existenta), altii contracareaza afirmand ca nu exista hotel mai "plin de istorie".Oricare ar fi pozitia ta, exista un lucru incontestabil: vederea spre canalul Grande al acvaticei Venetia oferit de terasa castelului. Cele peste 82 de apartamente si camera de lux sunt decorate in inconfundabilul stil venetian.

Pregateste-ti portofelul cu suma minima de 300 de euro pe noapte.


Waterford Castle

Oferind un extraordinar prilej de a evada din cotidian, somptuosul hotel Waterford Castle este situat pe o intindere uriasa de insula, inconjurat de apele curgatoare ale raului Suir, in sudul Irlandei.

Accesibil doar cu feribotul, aici te poti distra in voie pe terenul de golf sau la pescuit. Mai mult, te poti plimba calare in jurul padurilor.

Acest castel din secolul al XVI-lea isi pastreaza inca influenta normanda prin prezenta turnurilor, turnuletelor si a statuetelor ce infatiseaza demoni. Interiorul iti pune la dispozitie 19 camere bogat decorate.

 

Detinut de ilustra familie Fitzgerald din secolul al XV-lea la mijlocul secolului al XX-lea, castelul a fost convertit in hotel de lux in anul 1988.

Pentru o noapte in asternuturi regale vei plati de la 720 euro camera dubla, pana la 1700 de euro cazarea in apartamentul prezidential.

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...