Top 10 hoteluri castel (partea I)

Luni, 22 Septembrie 2008, ora 10:24
6885 citiri
Top 10 hoteluri castel (partea I)

Indepartate sunt zilele cand aveai nevoie de un titlu regal pentru a petrece noaptea intr-un castel. In prezent, chiar si oamenii de rand pot sta intr-un univers altadat' destinat regilor si contilor. Aceste impresionante constructii au fost reconditionate si transformate intr-o adevarata sursa de venit pentru industria hoteliera de lux din Europa si nu numai. Iata un top al celor mai fermecatoare castele devenite hotel:

Amberley Castle

Cu o varsta impresionanta de 900 de ani si o istorie pe masura, Amberly Castle se poate mandri ca a fost intre 1588 si 1603 proprietatea Reginei Elisabeta I.

Pentru a ajunge in interiorul "fortaretei", trebuie sa pasesti pe un pod mobil. Apoi vei trece de o imensa poarta de aparare din lemn de stejar.

O atmosfera incarcata de spirit medieval inca dainuie in aceste locuri. Cele 19 camere puse la dispozitia turistilor sunt de un lux fermecator. Draperiile si covoarele bogate, obiectele de decor de epoca fac casa buna cu jacuzzi, plasma si alta aparatura ultra-moderna.

 


Balfour Castle

Situat pe insula Orkney, Scotia, Balfour Castle este cel mai nordic castel al Europei. Imaginea sa se contureaza din departare in ceata omniprezenta.

Cei circa 6 kilometri de liniste si de coline impadurite ce inconjoara castelul fac din sederea ta o adevarat oaza de relaxare. Cu un stil victorian, aceasta fortareata vine la pachet cu turnulete, o masiva biblioteca si o serie de picturi in ulei.

Cele sase camere disponibile sunt de aceeasi dimensiune si sunt decorate cu ornamente de lemn sculptat. Paturile baldachin fac deliciul unui sejur petrecut aici. Desi asezarea castelului ar putea sa-ti dea impresia de izolare, barcile puse la dispozitia turistilor te vor ajuta sa descoperi stancile ce inconjoara castelul, de un dramatism iesit din comun.


Castelul de pe Hudson

Locuitorii Manhattanului stau la doar 12 kilometri de Hudson si nu par ca ar avea ceva in comun cu aceasta adevarata resedinta regala. Desi lipsesc documentele care sa ateste originile de vita nobila ale constructiei, castelul se arata falnic, cu ziduri in piatra, tunuri si gradini maiestuoase.

Construit intre 1897 la 1910, bastionul are totusi o atingere regala: panoul din lemn din camera Oak oferit de casa pariziana, mai exact de Ludovic al XIV-lea lui James II in anii in exil.

Cele cinci camere si apartamente somptuoase sunt cu siguranta destinate regilor. La palpaiala timida a focului din semineu sau inconjurat de mobila masiva care populeaza incaperile, te vei simti ca un descendent de sange albastru.


Chateau de Castel Novel

Ancorat departe, intr-un cer senin rupt din regiunea rurala franceza, Chateau de Castel Novel ofera turistilor nu numai excelente conditii de cazare, dar si o fuga catre cararile nestrabatute ale Frantei. Cu acest prilej, vei contempla un amestec rafinat de istorie, gastronomie si natura.

Situat in regiunea Limousin, aceasta proprietate din secolul al XIV-lea a fost conceputa initial ca un castel in varful dealului, bine fortificat, insa remodelarea renascentista a adus un plus de romantism locatiei prin terasele, gradinile si balcoanele castelului. 27 de camere personalizate si apartamente de lux sunt deschise publicului larg.



Chateau de la Bourdaisiere

Construit in secolul al XV-lea pentru armata regelui Francois I, Chateau de la Bourdaisiere este astazi o destinatie preferata pentru luna de miere. La doar o ora de Paris si inconjurat de 140 ha de paduri incantatoare, castelul iti permite sa fii tu regele.

Aici te asteapta 11 camere de lux, trei apartamente, piscina in aer liber, terenuri de tenis si multe altele. In plus, Valea Loarei te va incanta cu bogatiile ei, fie ca este vorba de plantatiile de vita de vie sau de un zbor un balonul.

 

 

 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...