Top 5 strazi simbol ale lumii

Joi, 24 Februarie 2011, ora 12:55
3836 citiri
Top 5 strazi simbol ale lumii

In lume exista si strazi pe care le parcurgi de placere, admirand magazinele, oamenii, decorul si culorile, fara sa fii deranjat de trafic sau de poluarea masinilor. Ramblas din Barcelona este excelenta pentru plimbari, Lombard Street din San Francisco s-a tranformat din simpla atractie in paradisul motociclistilor iar faimoasa Champs Elyses contrasteaza puternic cu The Strip, din Los Angeles.

Ramblas, simbolul Barcelonei

Aceasta artera majora care uneste Placa Catalunya, din centrul metropolei, cu monumentul lui Cristofor Columb de la Port Vell are cate un pic din tot ce este mai bun in orasul spaniol, sustine opentravel.com. In primul rand, abunda in verdeata, putand fi considerata pe buna dreptate centrul verde al orasului si unde turistii se pot ascunde de arsita soarelui pe timpul verii.

Apoi duce la unul dintre simbolurile Barcelonei, Sagrada Familia, capodopera arhitectului Gaudi. Pe urma, este un loc de intalnire preferat de localnicii tineri, un magnet pentru turisi si o scena primitoare pentru artistii stradali. Ramblas poate fi strabatuta de la un capat la altul fara a exista nicio secunda pericolul plictiselii.

Lombard Street, cea mai curba strada din lume



Case cu un aspect absolut normal, cu terase obisnuite, locuite de oameni comuni, traindu-si viata banala. Aparent, nimic nu este extravagant sau neobisnuit la strada Lombard…cu exceptia curbarii sale incredibile. Iar acest aspect este mai mult decat suficient pentru a-i atrage pe motociclisti.

Sectiunea cu un singur drum de acces de pe Dealul Rus are nu mai putin de opt serpentine extreme de stranse, al carui design a fost dictat de necesitatea de a proteja structura instabila a dealului.

Cea mai curba strada din lume, reprezinta, totodata si o priveliste magnifica pentru ochi, cu gardurile vii cochete si frumos amenajate, pline de flori si cu vederile impresionante asupra golfului.

Zlata Ulicka, Strada de Aur


Scurta, din punct de vedere al marimii, dar cu o istorie bogata, straduta ingusta de la capatul complexului Castelului Praga, este una dintre cele  mai simpatice din Europa. Turistii adora sa faca shopping aici si in special sa cumpere suveniruri, avand de unde alege.

Zlata Ulicka sau Strada de Aur dateaza din secolul al XVI-lea si este plina de casute adorabile, zugravite in culori vesele si pictate cu motive florale.

Initial, acestea au fost locuite de garda imperiala a regelui Rudolf al II-lea si mai tarziu de mestesugari, majoritatea dintre ei fiind priceputa la modelarea aurului.

Legenda spune ca imparatul a poruncit ca cei mai buni alchimisti din regat sa fie cazati pe Zlata Ulicka, special pentru a lucra la transformarea metalui in aur. Insa acestea sunt doar legendele.

O certitudine ramane insa faptul ca in casuta de la numarul 22 a locuit Franz Kafka, pana in momentul primului razboi mondial. Astazi fiecare butic va invita sa intrati si sa descoperiti comorile asezate pe rafturi, obiecte de artizanat multicolore, cu migala lucrate.

The Strip, un cazino in aer liber in Las Vegas



O dovada incontestabila pentru care Las Vegasul este cunoscut si sub denumirea de Orasul Pacatelor este chiar Bulevardul principal din metropola: The Strip.

Un cabaret deschis 24 de ore pe zi, 7 zile/saptamana, strada este caracterizata de stralucirile luminilor de neon si de reclamele uriase care te pot face cu adevarat sa te simti putin ametit. Zgomotul, multimea si claxoanele nu fac decat sa contribuie la agitatia generala.

Oamenii vin mereu din toate directiile posibile, peste tot ai senzatia ca auzi sunetul facut de monedele care cad din automatul de jocuri de noroc iar panourile luminoase ale hotelurile te orbesc.

In ceea ce priveste arhitectura strazii Strip este la fel de probabil sa o iubesti sau sa o urasti. Cortul ridicat pentru spectacolele de circ, copia Turnului Eiffeil, piramida vegheata de un Sfinx din carton sau show-urile audiovizuale oferite de fantana Bellagio pot fi lesne catalogate ca un kitsch, dar anual atrag peste 36 de milioane de vizitatori.

Avenue des Champs Elysées, Locul de odihna al eroilor

Initial nu a fost nimic altceva decat camp pustiu. Astazi este una dintre cele mai faimoase strazi din lume.

Incepand de la monumentul cu o reputatie mondiala, faimosul Arc de Triumf din Piata Charles de Gaulle pana la Piata Concordia, impresionantul bulevard dedicate promenadei ramane un magnet pentru turisti si un loc in care toate festivitatile importante sunt organizate.

Numele sau se trage din mitologia greaca si se traduce prin "Campiile Elizze, adica locul predestinat de zei pentru odihna eroilor", o expresie nu foarte indepartata de realitate, tinand cont ca exact asta fac oamenii in aceste zile. Joe Dassin a cantat: "Daca ploua sau daca soarele straluceste, daca este pranz sau la miezul noptii, ai tot ce vrei de la Champs Élysees."

Nu este foarte clar prin ce anume s-a remarcat cea mai faimoasa strada franceza, dar cu toate reperele sale, cu cinematografele, cafenelele, magazinele de lux si cu un amestec curios de sic parizian si nonsalanta turistica Champs Elysee are o sumedenie de avantaje care pledeaza pentru vizitarea. In plus, are destul de multe de oferit, in special celor care asteapta sa vada personal acuratetea pozelor din ghidul turistic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#strazi bune pentru shopping, #strazi celebre, #strazi vizitate , #Hoteluri