Topul celor mai bune plaje din Turcia

Marti, 21 Iunie 2011, ora 17:21
11319 citiri
Topul celor mai bune plaje din Turcia

Plajele din Turcia se numara printre cele mai cautate de turistii de pe intreg mapamondul si sunt reunite prin termenul generic "Coasta de Turcoaz". O vacanta petrecuta pe oricare dintre tarmurile turcesti prezentate in continuare iti va oferi relaxarea de care ai nevoie, dupa un an intreg petrecut la birou.

Patara

Pe prima pozitie in topul celor mai bune plaje din Turcia se afla Patara, apreciata inclusiv de publicatia Sunday Times, care o clasifica drept una dintre cele mai frumoase din lume.

Plaja a fost declarata zona protejata a naturii, aminteste turkeytravelplanner.com, care mentioneaza, insa, ca accesul este permis turistilor, pentru excursii sau plimbari.

Ai la dispozitie nu mai putin de 14 kilometri de litoral, acoperiti de nisip brun si o serie de ruine antice, pe care le poti vizita.

Oludeniz Beach

O alta plaja, cel putin la fel de faimoasa ca Patara, este Oludeniz Beach, cunoscuta si ca Blue Lagoon (Laguna Alabastra).

Daca prima nu iti poate oferi prea multe locuri de cazare, in Oludeniz vei gasi suficiente hoteluri si complexe turistice, confortabile, unde sa iti poti petrece vacanta.

Statiunea este potrivita si pentru iubitorii sporturilor acvatice, in conditiile in care pe tarm au fost amenajate in mai multe locuri centru pentru scuba diving.

Olimpos

Cu un nume de rezonanta greceasca, plaja Olimpos este preferata, mai ales, de cei care evita aglomeratia, in vacanta.

Cu o atmosfera relaxanta si romantica, plaja este putin mai izolata decat cele amintite mai sus, fiind inconjurata de paduri si ruine romane.

Olimpos Beach, numita si Çirali in limba turca, se gaseste la 75 km de statiunea Antalya. Singurul dezvantaj consta in faptul ca accesul pana la plaja se face prin ruinele fostului oras Olimpos, iar intrarea in sit este taxata.

Side

Ruine romane poti admira si in apropierea plajei Side, una dintre cele mai populare printre turistii care vin in vacanta in grupuri mari, noteaza publicatia amintita.

Litoralul apartine unui mic sat pitoresc, amplasat la aproximativ 65 de kilometri de orasul Antalya. In statiunea Side, litoralul este acoperit de nisip alb si curat.

Orasul Side a fost, pe vremuri, locuit aproape in exclusivitate de pescari. Dupa ce zona s-a dezvoltat din punct de vedere turistic, cei mai multi s-au reprofilat si sunt, in prezent, proprietari de restaurante.

Cleopatra

Cleopatra’s Beach poarta numele unei regine egiptene si ocupa o pozitie privilegiata printre preferintele turistilor straini, multumita frumusetii sale. Plaja se afla in partea de vest a peninsulei Alanya, una dintre cele mai mari statiuni turistice din Turcia.

Tarmul are o lungime de 2 kilometri si este foarte lat. Daca te-ai plictistit de baile de soare, poti oricand sa te indrepti catre vechea fortareata, construita acum multe sute de ani, un adevarat magnet pentru turisti.

Kemer

O plaja cu adevarat mare este Kemer, a carui lungime depaseste 100 de kilometri. O mare parte din plaja este acoperita de pietris, dar in apropiere de Marina Kemer, litoralul este acoperit cu nisip fin si auriu.

Pe faleza s-au construit multe restaurante si terase, in asa fel incat dupa o zi petrecuta pe plaja, te poti relaxa la o bautura rece.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#plaje, #plaje turcia, #vacanta litoral turcia , #Hoteluri