Topul celor mai neobisnuite hoteluri

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 17:25
6949 citiri
Topul celor mai neobisnuite hoteluri

Pentru turistii plictisiti de hotelurile conventionale, au aparut alternative dintre cele mai inedite. Amatorii pot fi cazati in camere de gheata, sau pot dormi foarte confortabil sub nivelul marii, admirand pestii in mediul lor natural.

Jules Undersea Lodge, Key Largo, Florida

Pentru a putea fi gazduiti la hotelul subacvatic din Florida, Jules’ Undersea Lodge, turistii se scufunda mai mult de 200 metri. Desi dimensiunile unitatii de cazare sunt reduse, Jules Undersea Lodge nu duce lipsa de confort: vizitatorii pot face dusuri cu apa calda, bucataria are frigider si cuptor cu microunde, iar la dispozitia turistilor sta o colectie de carti, filme si cd-uri cu muzica.

Intreaga structura a hotelului Jules’ Undersea Lodge este construita sub apa, fiind  sustinuta de piloni, iar aerul comprimat din interior previne patrunderea apei.

Toate camerele, inclusiv cele comune, sunt echipate cu telefon, interfon si sistem audio. Totusi, cel mai important accesoriu al camerei il reprezinta fereastra ovala, prin care turistii pot admira pestii exotici in mediul lor natural.

Pretul unei nopti de cazare variaza intre 125 si 475 dolari, pentru o persoana, in functie de pachetul turistic ales. Cel mai scump este Jules’ Undersea Luxury Package, care include o cina special preparata cel mai priceput bucatar al hotelului , micul dejun si echipamenul complet necesar scufundarii. Pentru cei romantici, care isi serbeaza luna de miere, exoticul Jules’ Undersea Lodge ofera pachetul The Ultimate Romantic Getaway Package, care include prezenta unor flori proaspete in camera, muzica ambientala si aperitive din fructe de mare.

Hotel de Glace

Hotelul de gheata din Quebec este reconstruit in fiecare an, din peste 15 000 de tone de zapada si 500 tone de gheata.

Turistii pot alege sa fie cazati intr-una din cele 36 de camere si apartamente personalizate. Dintre acestea, una are semineu si o cada de baie. Alaturi de cele 36 de camere, hotelul cuprinde o capela, unde sunt ceremoniate aproximativ 30 de nunti pe an si un bar de gheata care poate gazdui 150 persoane. Toate bauturile servite aici sunt puse in pahare de gheata.

Temperatura din interior se situeaza in jurul valorii de -2 grade Celsius. Desi paturile sunt sculptate din blocuri de gheata,  musafirii primesc cate o saltea calduroasa si un sac de dormit rezistent la temperaturi de peste -17 grade Celsius. Si, un detaliu important, baile din hotel sunt incalzite.

Turistii pot alege dintr-o serie de activitati in aer liber, printre care se regasesc patinajul, plimbarile cu elicopterul sau pescuitul la copca.

Hotel de Glace ofera urmatoarele pachete turistice : Enchanting Discovery, Winter Adventure, Night of Winter Romance si Crystal Ice.

La un pret de 324,5 dolari/persoana, pachetul Enchanting Discovery include : o noapte de cazare, un cocteil servit in pahare de gheata, cina la Auberge Duchesnay, accesul nelimitat la sauna hotelului (da, Hotel de Glace include chiar si o sauna), micul dejun tip bufet, o bautura fierbinte a doua zi dimineata, echipamentul complet pentru noapte (sac de dormit, perna si plapuma) si un pachet exclusiv de servicii personalizate. Mai mult, turistii care aleg acesta optiune de cazare beneficiaza si de o camera la Statiunea Duchesnay.

Propeller Island City Lodge, din Berlin

Capitala Germaniei gazduieste unul dintre cele mai ciudate hoteluri din lume. Aici, fiecare camera este neobisnuita, pornind de la incaperea-inchisoare pana la camera cu un pat cosciug.

Toate obiectele, precum si designul  interior, au fost create de artistul german Lars Stroschen.  Cele 30 de camere sunt unice si complet personalizate.

Printre camerele stranii si exotice se numara: odaia bunicii, unde baia este incastrata in sifonier, camera castel, cu patul construit sub forma unui mic palat sau camera in care turistii dorm pe un pat suspendat cu franghii. Totusi, cele mai ciudate sunt camera cu patul cosciug si camera unde turistii pot dormi in doua custi suspendate.

Desi ar putea parea surprinzator, datorita specificului inedit al acestei unitati de cazare, reprezentantii Propeller Island City Lodge au obligatia legala sa ofere informatii despre modul de utilizare al fiecarei camere, iar turistii sunt rugati sa nu intarzie si sa comunice exact ora la care vor sosi. De asemenea, in momentul rezervarii sunt sfatuiti sa aleaga maxim 3 incaperi,  din pricina numarului mare de solicitari.

Cea mai ieftina camera costa 69 euro, iar cea mai scumpa este 190 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#gheata, #hotel de gheata, #hotel subacvatic, #turism , #Hoteluri