Grapini: Dezastrul din turism nu este cauzat de legislatie; cine a vrut sa faca performanta a facut

Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 14:20
1877 citiri
Grapini: Dezastrul din turism nu este cauzat de legislatie; cine a vrut sa faca performanta a facut

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, considera ca dezastrul din turism nu este provocat de legislatie, ci de indisciplina in aplicarea legii si spune ca cine a vrut sa faca performanta in acest domeniu a facut.

"Nu vreau sa ramanem cu concluzia ca in Romania nu merge turismul ca nu e buna legislatia. Eu vin din mediul privat si spun asa: in toate domeniile, inclusiv in turism, sunt oameni care au performat in aceleasi conditii legislative. Cine e profesionist si cine vrea sa faca un business de calitate, il putea face.(...) Supararea mea a fost cand am mers si am vazut statiunile din sudul litoralului, ca dezastrul nu e din cauza legislatiei, este din cauza indisciplinei in aplicarea legii, fie ca vorbim de administratii locale, fie ca vorbim de operatori privati, fie ca vorbim de dezinteresul statului in companiile pe care le mai are", a declarat Maria Grapini, vineri, la Mangalia.

Ea a recunoscut ca este nevoie de modificari legislative pentru a putea concura cu alte tari.

"Sigur este nevoie de o modificare in legislatie. De ce? Pentru a putea si noi sa venim din urma cu acumulare de capital, pentru a putea sa ne dezvoltam, pentru a putea sa fim comparabili cu operatorii din celelalte tari, dar nu vreau sa ramana ca o concluzie ca turismul e in situatia in care este pentru ca legislatia este de vina", a mentionat ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism.

Grapini a mai anuntat ca propune ca statul sa isi vanda participatiunile din societatile comerciale aflate in subordinea Ministerului Turismului, majoritatea dintre acestea fiind pe pierdere.

"Eu, personal, voi face un memoriu in sedinta de Guvern si voi propune ca societatile aflate pe pierdere sa intre in insolventa, majoritatea sunt pe pierdere, dar vorbim de cati ani sunt pe pierdere, de doi, trei sau zece ani. Eu propun ca participatiunea statului ca-i 50 la suta, ca-i 2 la suta, avem societati in care avem 1,5 la suta, dar avem si societati in care avem 53 sau 99 la suta, propun vanzarea lor totala. S-a dovedit ca s-a administrat prost", a precizat Maria Grapini.

Ea a participat, vineri, la deschiderea Conferintei Nationale pentru Turismul in Sanatate, care se desfasoara la sfarsitul acestei saptamani la Mangalia.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Grapini legislatie turism, #vanzare pachete actiuni Grapini, #companii stat turism , #Legislatie turism