Hotelierii se plang ca turismul pluteste in ceata din cauza lipsei de predictibilitate

Marti, 12 Februarie 2013, ora 15:05
1631 citiri
Hotelierii se plang ca turismul pluteste in ceata din cauza lipsei de predictibilitate

Investitiile nu functioneaza in Romania pentru ca nu exista predictibilitate legislativa si nimeni nu garanteaza ca ceea ce este valabil intr-o zi nu se va schimba in ziua urmatoare, a declarat marti intr-o conferinta Radu Enache, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

"De ce nu se misca activitatea investitionala in Romania? Unul dintre motive, pe care noi il invocam tot timpul, este ca nu exista predictibilitate. Eu ma gandesc astazi la ceva, care nu este garantat de nimeni ca nu se va schimba maine, poimaine sau peste sase luni, ca vine altcineva sa inventeze", a continuat Enache.

Hotelierii spun ca turismul pluteste in ceata si ca industria functioneaza pe avarie.

"Sunt multe unitati care functioneaza la limita si lucreaza la negru, pentru ca altfel nu-si pot permite. Tarifele au scazut la o treime fata de anul 2008", au afirmat reprezentantii FIHR.

Mihai Acatrinei, membru in comitetul de conducere al FIHR, spune ca fiecare ministru care vine la conducerea turismului vrea sa schimbe ceva.

"Fiecare vrea sa faca ceva sa iasa in evidenta. Putem sa iesim in evidenta daca venim cu un program pe patru ani si sa asezam lucrurile in matca lor. Fiecare cand vine vrea sa schimbe normele de clasificare, trei impozite cu sapte... De ce? Ca asa a zis cel mai de sus, lucru pe care eu nu pot sa-l accept. Fiecare cand vine isi bate joc de cei care opereaza hoteluri", a mai spus Acatrinei.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#legislatie Romania, #investitii romania, #turism investitii Romania , #Legislatie turism