24 de ore in Londra

Vineri, 20 August 2010, ora 16:07
2554 citiri
24 de ore in Londra

Daca va aflati in Londra doar pentru 24 de ore, dar v-ati propus sa vedeti cat mai multe obiective turistice, trebuie sa urmati sfaturile london.allinfo-about.com, pentru a fi siguri ca nu ratati nimic din farmecul londonez.

Cazati-va in Victoria sau Paddington

In primul rand, trebuie va asigurati ca sunteti cazat undeva in centrul orasului, pentru a fi siguri ca sunteti mult mai aproape de principalele obiective. Site-ul amintit sugereaza zonele Victoria si Paddington, unde se gasesc suficient de multe unitati de cazare cochete, la preturi decente.

In plus, cele doua cartiere londoneze sunt traversate de autobuze si de metrou, astfel incat turistii care se cazeaza aici beneficiaza de mijloacele publice de transport in comun.

In mod traditional, micul dejun pentru britanici este compus din: cereale, oua, sunca, fasole boabe si paine prajita. Daca va conformati acestui obicei si savurati un mic dejun consistent, nu veti mai avea nevoie decat de cel mult un sandivs la pranz.

Trafalgar Square, cel mai potrivit loc de pornire

Cel mai indicat loc pentru vizitarea orasului este Trafalgar Square. De aici puteti merge sa admirati Coloana lui Nelson sau va puteti indrepta catre Galeriile Nationale.

Vizitarea acestora solicita foarte mult timp, dar daca nu vreti sa pierdeti foarte multe ore la Galerii, va puteti orienta catre o anumita perioada sau un anumit artist.

Tot in perimetrul Trafalgar Square puteti lua parte la ceremonia de Schimbare a Garzilor, de la Whitehall, in fiecare zi, de la ora 11.

Admirati Casa Parlamentului

Trecand de Whitehall puteti vedea Casa Parlamentului si Catedrala Westminister Abbey.

Merita sa popositi o ora in interiorul Catedralei pentru a studia toate artefactele si obiectele de cult prezente aici, valoroase din punct de vedere istoric.

Apoi puteti traversa Podul Westminster si puteti cumpara bilete pentru una dintre cele mai populare atractii din metropola : London Eye, sau mai exact, Roata Mare. Chiar daca aveti tichete, probabil ca va trebui sa astepti la coada, intrucat giganticul carusel este extrem de cautat.

In cazul in care caruselul London Eye nu vi se pare atractiv, poate veti aprecia ca interesante Galeriile Tate. Aici se poate servi pranzul, in restaurantul din interiorul complexului, dupa ce ati studiat colectiile Turners si sumedenia de piese in stil avantgardist, gazduite de Galerii.

Foarte aproape de Galeriile Tate, la doar cateva minute de mers pe jos se afla Vauxhall Bridge Road. De aici se poate lua autobuzul catre Buckingham Palace, sediul Majestatii Sale.

Palatul

nu este deschis decat in timpul sezonului de vara, dar turistii au acces tot timpul anului la Royal Mews. Aici sunt expuse mai multe tipuri de trasuri de protocol, folosite  in cadrul ceremoniilor oficiale.

Spre sfarsitul zilei, daca mai aveti putin timp si energie, puteti merge la o casa mai putin cunoscuta din Londra, Spencer House, resedinta fostei familii a Printesei Diana. In prezent, vila este detinuta de RIT Capital Partners care incearca sa restaureze casa.

Singurul inconvenient al acestui obiectiv turistic este faptul ca vila este deschisa publicului doar duminica.

Spencer House se afla foarte aproape de locuinta Printului Charles, Palatul St. James. Din pacate, turistii nu au acces aici.

Ambele cladiri sunt pozitionate la mica distanta de Piccadilly Circus, renumit pentru statuia care il reprezinta pe Eros. In zona sunt foarte multe fast fooduri si cafenele cu specific italian sau frantuzesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#concediu, #londra, #obiective, #turisti, #turistice , #Obiective turistice