24 de ore in Moscova

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 17:35
3016 citiri
24 de ore in Moscova

Moscova este din nou pregatita sa impresioneze turistii, dupa ce a fost grav afectata de incendii. In cazul in care nu aveti la dispozitie decat 24 de ore pentru a vizita capitala Rusiei, lonelyplanet.com a realizat un ghid care puncteaza cele mai importante obiective turistice, incepand cu Piata Rosie. 

Piata Rosie, sufletul Moscovei

Piata Rosie, sufletul Moscovei,  reprezinta centrul istoric si spiritual al capitalei rusesti. Din acest motiv, lonelyplanet.com va sfatuieste sa incepeti cele 24 de ore cu o plimbare aici. Turistii au ce vedea, de la Mausoleul lui Lenin, care contine trupul conservat al fostului lider sovietic, pana la palatele si bisericile din Kremlin.

Pana in secolul al XV-lea, in cea mai cunoscuta piata din metropola ruseasca, erau doar cladiri din lemn, demolate in 1493, la ordinul lui Ivan al III-lea al Rusiei, din cauza riscului de incedii.

Piata Rosie separa Kremlinul, fosta resedinta imperiala, in prezent sediul presedintiei ruse, de zona comerciala Kitay-gorod.

Initial perimetrul marginit de zidurile Kremlinului se numea "Piata Sfintei Treimi", dar in secolul al XVII-lea denumirea s-a schimbat in cea pe care o pastreaza si azi: Piata Rosie (in limba rusa se numeste Krasnaia plosciad).

Cel mai important monument religios este Catedrala Sfantul Vasile,  ridicata de Ivan cel Groaznic pentru a marca victoria impotriva tatarilor din Hanatul de Kazan. Lacasul sfant  are noua capele ridicate pe o singura fundatie.

La constructia turelelor au fost folosite caramizi rosii, iar fiecare turn se termina cu un dom sub forma de ceapa, cu un model colorat diferit, de o frumusete greu de exprimat in cuvinte.

GUM, simbol al retailului comunist

Dupa ce ati admirat cladirile impresionante din Piata, publicatia amintinta va sugereaza sa vizitati si magazinul universal GUM, fost simbol al retailului comunist. Din luna mai 2006 GUM a fost preluat de grupul Bosco di Ciliegi, unul din cei mai importanti distribuitori de bunuri de lux si operatori de buticuri din Rusia.

GUM are trei etaje care adapostesc numai putin de 1200 de magazine. De aici puteti cumpara orice, de la sampanie fina, la ceai indian sau la produse ambalate in cutiile de carton, cu design simplist, caracteristice perioadei comuniste.

Palatul Teremnoi, fosta resedinta a tarilor

Nu ratati Palatul Teremnoi, fosta resedinta a tarilor, interesanta pentru ca a pastrat intacte particularitatile arhitecturii vechi rusesti.

Pentru masa de pranz, merita sa testati serviciile restaurantului numit "Apartment 44". Locatia inedita este decorata ca o veche locuinta ruseasca, iar proprietarii sustin ca servesc bucate traditionale gatite "ca pe vremuri".

Apoi vizitati Muzeul de Stat de Arte Plastice A.S. Puskin si Galeria Tretyakov, unul dintre cele mai mari muzee ale lumii. Spre deosebire de Muzeul Puskin care gazduieste opere de arta internationale, galeria Tretyakov cuprinde o colectie de arta ruseasca.

De asemenea, tot in cadrul Galeriei puteti vedea  cea mai mare si mai valoroasa colectie de icoane rusesti, precum si cele mai faimoase lucrari ale artistilor rusi moderni ca Ilya Repin.

Parcul Gorky, locul preferat al localnicilor

Merita sa alocati putin timp si Parcului Gorky, a carui intrare nu o puteti rata, pentru ca este decorata cu drapele colorate si cu un carusel demodat.

Locul preferat de moscoviti pentru relaxare se intinde de-a lungul raului Moscova si are are doua sectiuni principale. Prima contine carusele si trenulete si este destinata distractiei, in timp ce a doua cuprinde fostele gradini Golitsynskiy si Neskuchniy  alaturi de cladiri vechi, din secolele XVIII-XIX.

Spre finalul zilei, mergeti la un spectacol gazduit de Teatrul National, Bolshoi Theatre, renumit pentru opere precum “Spargatorul de nuci” sau “Lacul lebedelor”.

Incheiati apoi cele 24 de ore in Moscova la O2, un lounge bar aflat pe acoperisul Ritz-Carlton, unde sunt servite cele mai apetisante coctailuri din capitala Rusiei, conform lonelyplanet.com. In plus, datorita localizarii, puteti admira de la inaltime panorama orasului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#concediu, #kremlin, #moscova, #piata, #rosie, #turisti , #Obiective turistice