300 obiective turistice din Bucuresti, promovate cu 3 trasee pietonale

Marti, 22 Iunie 2010, ora 14:56
6718 citiri
300 obiective turistice din Bucuresti, promovate cu 3 trasee pietonale

Aproximativ 300 de obiective turistice, in special monumente istorice, vor fi promovate prin realizarea a trei trasee turistice, pe Bulevardul Kisellef, Centrul Vechi si pe Calea Victoriei, reprezentantii autoritatilor locale anuntand, marti ca vor incepe montarea de panouri informative, transmite Mediafax.

O echipa de voluntari ai Asociatiei Culturale Good Art of Noon a realizat in Capitala trei trasee turistice pietonale, in Centrul Vechi, pe Calea Victoriei si pe Bulevardul Kisellef, zone in care au fost identificate aproximativ 300 de posibile obiective turistice, in special monumente istorice.

Proiectul "Bucurestiul intr-o zi" este sustinut de reprezentantii autoritatilor locale, care ii vor ajuta pe voluntarii asociatiei la identificarea obiectivelor, dar si la marcarea traseelor.

Astfel, traseul de pe Calea Victoriei va avea o lungime de 12 kilometri, cel de pe Bulevardul Kisellef opt kilometri, iar cel din Centrul Vechi va fi de patru kilometri.

"Bucurestiul de astazi reprezinta pentru cei mai multi dintre locuitorii sai un oras sarac in obiective turistice si culturale (...)

De aceea, credem ca a dezvalui povestile necunoscute sau uitate ale Bucurestilor, a pune in lumina locuri ce inca marturisesc despre trecut inseamna pasi pe care este necesar sa-i parcurgem pentru a intelege si indragi orasul", a declarat managerul proiectului, Ana-Maria Iordache.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca a sprijinit si va sprijini si in continuare orice proiect care face cunoscute valorile Bucurestiului.

Chiliman a aratat ca, incepand din luna iulie, vor fi montate in apropierea obiectivelor turistice panouri cuprinzand informatii explicative, care vor folosi atat bucurestenilor, cat si turistilor care viziteaza Capitala. De asemenea, pe trotuarele sau pe arterele care duc catre obiectivele turistice vor fi efectuate marcaje sub forma unor pasi.

"Noi trebuie sa incercam prin orice mijloace sa prezentam atat bucurestenilor, cat si celorlalti turisti toate lucrurile importante", a mai spus Andrei Chiliman.

Proiectul "Bucurestiul intr-o zi" a fost initiat in anul 2008 ca o componenta a unui alt proiect - "Harta Verde Bucuresti" - prin care se doreste promovarea celor mai importante "resurse durabile ale orasului" din domeniul cultural, turistic.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#obiective, #turistice, #bucuresti , #Obiective turistice