Alternativele estice la destinatiile turistice occidentale

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 16:41
2540 citiri
Alternativele estice la destinatiile turistice occidentale

De la prabusirea zidului Berlinului, tarile care au scapat de regimul comunist s-au transformat intr-un “univers paralel”, apreciaza opentravel.com care puncteaza ca acestea si-au pastrat farmecul propriu pe care l-au intregit cu influentele occidentale. Din acest motiv, publicatia va invita sa redescoperiti obiective turistice din Europa de Est cel putin la fel de frumoase si de interesante ca echivalentele lor din statele vest-europene.

Primele obiective luate in calcul de opentravel.com sunt lacasele de cult. Daca in Europa de Vest primul edificiu religios este Catedrala York, deosebita prin interiorul realizat intr-un stil gotic, in Europa de Est, turistii pot admira Catedrala Sf. Sofia, din capitala Ucrainei.

Lacasul de cult din Kiev a fost construit in secolul al XI-lea si este un exemplu edificator pentru arhitectura bizantina.

De altfel, biserica a fost ridicata chiar in perioada in care Imperiul Bizantin era administrat de la Constantinopol.

Catedrala inscrisa in patrimoniul UNESCO a scapat de la distrugerea programata in perioada comunista si in prezent a fost transformata intr-un muzeu.

Constructia religioasa are 13 cupole care adapostesc fresce si mozaicuri originale cu o vechime de peste 1000 de ani.

Dupa ce ati vizitat edificiile religioase, va puteti relaxa navigand fie pe raul Rin, in Germania, fie luand hidrofilul pe traseul cuprins intre Budapesta si Bratislava.

Dunarea ramane cel mai impresionant fluviu al Europei si poate si cel mai incitant de traversat, tinand cont de faptul ca trece prin patru capitale: Viena, Bratislava, Budapesta si Belgrad.

In ceea ce priveste selectia celor mai bune localuri pentru servit masa, puteti lua in considerare sugestiile opentravel: fie tapas si sangria in Spania, fie un meniu specific unguresc, aromatizat cu paprika.

Dupa ce a comparat cele mai interesante restaurante din ambele regiuni ale continentului, siteul amintit a descoperit si doua destinatii excelente pentru relaxarea pe plaja.

In vest va puteti delecta pe plajele grecesti, in timp ce in partea de est a Europei puteti profita de litoralul polonez al Marii Baltice.

Plajele din Pomerania au nisipul alb, sunt pline de terase unde se serveste bere si abunda in locuri de distractie pastrate din vremurile comuniste.

In continuare, site-ul amintit face o paralela intre zonele incarcate de importanta culturala, cum ar fi Muzeul Vaticanului in partea de vest a Europei si Muzeul Ermitaj in St. Petersburg din Rusia.

Expozitiile din muzeul rusesc sunt cel putin la fel de pretioase si de recunoscute pe plan international ca obiectele prezentate in galeriile de la Vatican sau Luvru.

Colectiile muzeului cuprind de la piese antice egiptene, pana la opere ale Renasterii.

Poate un singur lucru nu poate oferi cultura est europeana si anume selectia de relicve ramase din timpurile comuniste.

Printre acestea se afla ceasul astronomic cu un design unic, marcat de elemente socialiste, din Olomuc, in Cehia precum si Parcul Gruto din Lituania, unde se afla numeroase statui ale mai multor personalitati sovietice.

Casa Poporului, sediul Parlamentului din Romania nu a fost trecuta cu vederea de opentravel.com care aminteste ca toate cele 3.000 de camere ale Palatului Parlamentului din Bucuresti sunt o raritate si pot fi considerate o bijuterie pretioasa a epocii comuniste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#destinatii, #turistice, #obiective, #turisti , #Obiective turistice