Biserica fortificata din Alma Vii va fi restaurata cu o finantare de 500.000 de dolari din SUA

Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 16:01
17801 citiri
Biserica fortificata din Alma Vii va fi restaurata cu o finantare de 500.000 de dolari din SUA

Biserica fortificata din satul transilvanean Alma Vii, care dateaza de la inceputul secolului al XIV-lea, va fi restaurata si reintegrata in viata comunitatii, cu ajutorul unei finantari de 500.000 de dolari din partea Departamentului de Stat al SUA.

Proiectul REVEAL Alma Vii - Redescoperiti Alma Vii, un proiect complex integrat de restaurare si reconversie functionala a bisericii fortificate din satul Alma Vii, comuna Mosna, judetul Sibiu, implementat de Fundatia Mihai Eminescu Trust, a castigat in urma unui concurs international finantarea de 500.000 de dolari prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Anul acesta, doar 9 proiecte din intreaga lume au fost desemnate castigatoare, iar proiectul Fundatiei Mihai Eminescu Trust, "REVEAL Alma Vii - Redescoperiti Alma Vii", a fost cel care a castigat cea mai mare finantare la nivel mondial, se arata intr-un comunicat de presa al fundatiei

Proiectul nu vizeaza doar o cladire, ci este o investitie in comunitatea din Alma Vii
Hans G. Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania

Proiectul "REVEAL Alma Vii" include, pe langa restaurarea bisericii evanghelice, actiuni ce au ca scop redarea ei comunitatii si folosirea ei in scopuri culturale, educative si turistice.

Acest proiect face parte din conceptul Satul de Sine Statator dezvoltat de Mihai Eminescu Trust; scopul acestuia este de a revitaliza comunitatile locale si de a imbunatati calitatea vietii localnicilor prin valorizarea responsabila a patrimoniului cultural si natural.

Satul de Sine Statator urmareste implicarea oamenilor din comunitate, precum si folosirea de cunostinte, unelte si tehnici traditionale.

REVEAL Alma Vii - Redescoperiti Alma Vii se va desfasura pe o perioada de 27 de luni si va cuprinde 16 etape importante de implementare, cuprinse intre 1 octombrie 2019 si 31 decembrie 2021.

Primii pasi in implementarea proiectului REVEAL Alma Vii - Redescoperiti Alma Vii au fost deja facuti. Este vorba de definitivarea contractului de finantare si a etapelor de implementare a proiectului. Totodata, in prezent se lucreaza la obtinerea avizelor necesare obtinerii autorizatiei lucrarilor de restaurare si refunctionalizare a bisericii.

Pana la finalul anului 2019, impreuna cu Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania, Fundatia va organiza actiuni de implicare si responsabilizare pentru membrii comunitatii din sat, iar la inceputul anului viitor va fi lansata licitatia pentru contractarea lucrarilor de restaurare.

Proiectul va continua eforturile Fundatiei de reintegrare armonioasa a monumentului in viata comunitatii. Scopul proiectului REVEAL Alma Vii - Redescoperiti Alma Vii este acela de a creste sentimentul de coeziune sociala si de a-i motiva pe locuitori sa lucreze la imbunatatirea standardului de viata actual, pastrandu-si totusi stilul de viata traditional.

Infiintata in anul 2000, Fundatia Mihai Eminescu Trust are misiunea de a dezvolta

si implementa proiecte impreuna cu comunitatile locale in care activeaza, pentru a proteja si valorifica patrimoniul cultural si natural al Transilvaniei.

Satul de Sine Statator este conceptul-umbrela al Fundatiei, nascut din nevoia de a creste capacitatea comunitatilor locale de a-si ingriji si valorifica durabil patrimoniul, se mai arata in comunicatul de presa.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#biserica fortificata Alma Vii, #restaurare biserica fortificata , #Obiective turistice