Bulgarii asteapta peste 2.500 de turisti romani

Vineri, 24 Iunie 2005, ora 00:58
1510 citiri

Romanii se indreapta in numar mare catre litoralul bulgaresc. Cererea pentru vacantele in statiunile vecinilor a crescut spectaculos in ultima perioada. Atrag preturile accesibile si calitatea serviciilor. Un sejur de sapte zile pentru doua persoane costa intre 266 si 710 euro.Numarul romanilor care merg in vacanta in statiunile vecinilor nostri de la sud de Dunare este tot mai mare. Faptul ca distanta care trebuie parcursa este relativ mica, preturile sint comparative cu cele de pe litoralul romanesc, in unele cazuri chiar mai mici, iar calitatea serviciilor este buna constituie doar citeva dintre cauzele care au dus la luarea acestei decizii.

A"Daca in anul 1999, spre exemplu, am avut 100 de turisti, in anul 2004, numarul acestora a ajuns la 1.500, pentru acest an este estimat la 2.500, plus altii care merg prin alte agentii de turismA", spune Aleksey Hinkov, director general al Balkan Air Travel. Statiunile preferate sint Albena si Nisipurile de Aur.

Principalul argument: pretul

Preturile practicate sint rezonabile. Astfel, patru persoane care vor sa petreaca un sejur de sapte nopti intr-o vila cotata la doua stele din Albena trebuie sa plateasca, in virf de sezon, in total, 266 de euro. Nu sint incluse mese, insa vila are o bucatarie unde isi pot prepara singuri de mincare. Hotelurile au si ele cautare. A"Cele mai multe cereri sint pentru pachetele all inclusive, in care sint incluse cele trei mese, bauturi, inghetata si alteleA", spune Corina Hutanu, agent de turism la Nova Touring.

Astfel, pentru un sejur de sapte zile pentru doua persoane, in aceasta perioada, preturile sint cuprinse intre 300 de euro, pentru un pachet cu demipensiune la un hotel pe plaja, 540 de euro in aceleasi conditii, la un hotel de trei stele lux si 710 euro la un hotel de patru stele in regim all inclusive. Trebuie spus ca multe statiuni, precum Rusalka, Albena, Nisipurile de Aur sint situate in rezervatii naturale pitoresti, unde muntele este aproape de plaja, iar brazii pot fi admirati alaturi de palmieri.

Variante pentru zilele ploioase

Vizitatorii care nu vor doar sa stea la soare pot face excursii, pentru a vizita diverse obiective turistice. Cunoscute sint Parcul Maritim din Burgas si rezervatia naturala Lacul Sreburna, aflat linga Dunare. La Varna pot fi admirate vestigii romane si bizantine. A"In ce priveste posibilitatile de petrecere a timpului liber, acestea sint numeroase: exista patru Aqualand-uri, sate turistice montane, cluburi de vacanta sau se poate opta pentru croaziere cu vaporase, sporturi nautice sau vizitarea unor orase-monumente UNESCOA", spune Aleksey Hinkov.

Cei care nu opteaza pentru pachete all inclusive nu trebuie sa-si faca prea multe griji, deoarece preturile sint chiar mai mici decit pe litoralul romanesc. Ramine de vazut ce vor face patronii hotelurilor de pe litoralul romanesc pentru a-si pastra clientii.

Cotidianul

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...