Ce obiective turistice puteti vedea in Fagaras

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 16:53
33329 citiri
Ce obiective turistice puteti vedea in Fagaras

Peisajul montan oferit turistilor de catre Muntii Fagaras reprezinta decorul perfect pentru manastirile si bisericile din aceasta zona, care indeamna la meditatie si reculegere. Daca adaugati printre obiectivele turistice de neratat si Cetatea Fagarasului, una dintre cele mai mari din Europa, si ospitalitatea localnicilor, atunci veti lua cu siguranta in considerare petrecerea unei vacante in aceasta zona. 

Cetatea Fagarasului, una dintre cele mai mari si mai bine pastrate fortificatii feudale din Romania si din Europa, reprezinta principalul punct de atractie din zona Fagarasului. Din punct de vedere istoric, cetatea este faimoasa pentru grija pe care a primit-o din partea lui Mihai Viteazu.

Acesta a intrat in posesia fortificatiei in 1599 si a daruit-o sotiei sale, Doamna Stanca. Un an mai tarziu, in 1600, cetatea a fost punctul de intalnire al ostilor care urmau sa se lupte in campania din Moldova.

In toamna aceluiasi an, dupa infrangerea de la Miraslau, tot aici se face regruparea fortelor. In secolul al XVII-lea Cetatea Fagarasului se transforma in resedinta principilor Transilvaniei, devenind totodata si centru politico-administrativ al marelui domeniu al Fagarasului.

Turistii pot vedea cele 85 de camere ale castelului gazduit de cetate, alaturi de turnurile de aparare si de celelalte fortificatii, achitand o taxa de 5 lei.

Cel mai vechi lacas de cult din orasul Fagaras este Biserica Sfantul Nicolae, construita de Constantin Brancoveanu.

Pe langa acest loc de rugaciune, in oras mai puteti vizita Biserica Sf Treime, Biserica Evanghelica, Manastirea franciscanilor si biserica romano-catolica, precum si Biserica Reformata.

In Biserica Sf Treime, finalizata in 1783, exista doua icoane foarte frumoase, pictate in ulei in 1725, in timp ce la Biserica Evanghelica poate fi admirata o Bibile tiparita in limba germana , in anul 1544.

Recunoscuta ca monument de arhitectura, Manastirea franciscanilor si biserica romano-catolica adaposteste in curtea interioara doua ceasuri solare, care indica ora de la 8 pana la 15, potrivit infopensiuni.ro.

Dupa ce ati vizitat lacasurile de cult din Fagaras, va puteti indrepta catre Muzeul Tarii Fagarasului "Valer Literat", un muzeu mixt (istorie, etnografie si arta) care gazduieste colectii de arme, numismatica, documente si carti vechi, alaturi de obiecte de arta decorativa si plastica, precum si obiecte religioase si de cult.

Statuia lui Badea Cartan si cea a Doamnei Stanca, sotia lui Mihai Viteazu, sunt alte doua atractii din Fagaras.

Badea Cartan, pe numele sau adevarat Gheorghe Cartan, un cioban din Cartisoara, a fost foarte popular printre localnici pentru ca a militat pentru independenta romanilor din Transilvania.

De asemenea, potrivit unor legende autohtone, Badea Cartan a transportat, pe rand, peste 200.000 de volume, intr-o desaga, ducandu-le rudelor si vecinilor, indemnandu-i sa citeasca.

Spre sfarsitul zilei, va puteti relaxa in Parcul Central sau plimbandu-va pe Aleea din jurul Cetatii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#badea, #biserici, #cartan, #cetate, #fagaras, #obiective, #turistice , #Obiective turistice