Cele mai valoroase 5 destinatii din Africa

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 17:32
8395 citiri
Cele mai valoroase 5 destinatii din Africa

Aproximativ 50 milioane de turisti viziteaza anual Africa, atrasi de farmecul irezistibil al "continentului negru" si de principalele destinatii de aici: Tanzania, Mauritius, Tunisia, Maroc si Africa de Sud. Avantajele fiecarei destinatii in parte sunt monetizate de catre autoritati care au aratat ca stiu sa profite de potentialul turistic, avand in vedere ca in 2008, Africa a incasat peste 30 de miliarde dolari din turism, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Turismului.

Locul 5, Tanzania: 1,35 mld dolari



Situata in centrul Africii de Est, Tanzania gazduieste cateva dintre cele mai renumite obiective turistice, precum Lacul Victoria, Muntele Kilimanjaro sau Lacul Tanganyika.

Toate acestea sunt cautate in special de turistii pasionati de aventura, care doresc sa isi testeze limitele si sunt dispusi sa cheltuiasca sume mari de bani ca sa poata cuceri Kilimanjaro sau sa poata admira panorama lacului Tanganyika, aflat la 358 m sub nivelul marii.

In 2008, 750.000 de turisti au contribuit la bugetul Tanzaniei cu 1,35 miliarde de dolari, plasand astfel regiunea pe locul al cincilea in topul celor mai importanti “contribuabili” din Africa la veniturile din turism.

Locul 4, Mauritius: 1,5 mld dolari


Pe cea de-a patra pozitie in clasamentul intocmit de opentravel.com se afla Mauritius, considerat de multi turisti, care au avut ocazia sa il viziteze, paradisul pe pamant.

Apele cristaline, peisajele care iti taie respiratia, plajele cu nisip fin si complexele de cazare luxoase sunt doar cateva dintre argumentele care sprijina opinia potrivit careia Mauritius reprezinta un colt de rai.

Daca adaugati la toate acestea si infrastructura moderna, ospitalitatea localnicilor, lacurile vulcanice si parcurile naturale pline de cascade spectaculoase, intelegeti de ce Mauritius a incasat in 2008 1,5 miliarde de dolari din turism.  

Locul 3, Tunisia: 3 mld dolari


Tunisienii au invatat de-a lungul timpului cum sa fructifice resursele naturale pe care le detin, cel putin din punct de vedere turistic.

Controversele culturale, frumusetea inegalabila a desertului Sahara si conditiile excelente de cazare, potrivit opentravel.com, alaturi de climatul mediteranean reprezinta alte  avantaje majore ale Tunisiei, tara vizitata anual de peste sapte milioane de oameni. Acestia au contribuit in 2008 cu aproximativ 3 miliarde de dolari la bugetul local.

Locul 2, Maroc: 7,2 mld dolari


Opt milioane de turisti au ales Maroc ca destinatie pentru concediu in 2008, convinsi de mixul unic oferit de tara, care acopera toate domeniile de interes, de la arhitectura si specialitati culinare locale, pana la oportunitatile de petrecere a timpului liber.

Planul urbanistic  include cladiri foarte vechi, cu o importanta semnificatie istorica, precum si ruine antice.  In ceea ce priveste bucataria locala, marocanii sunt renumiti pe plan mondial pentru savoarea preparatelor si in special pentru condimentele folosite.

Profitul obtinut de Maroc din turism a fost de 7,2 miliarde de dolari in 2008.

Locul 1, Republica Africa de Sud: 7,6 mld dolari


Republica Africa de Sud ocupa prima pozitie in clasamentul care evidentiaza cele mai mari incasari din turism pe continentul african.

Regiunea din sudul Africii este vizitata lunar de 1 milion de persoane, iar veniturile incasate de autoritatile locale din acest domeniu reprezinta intre 1% si 3% din produsul intern brut.

Turistii care ajung in Republica Africa de Sud au o gama larga de optiuni printre care se numara: degustarea unor vinuri de soi, explorarea tinuturilor salbatice prin intermediul unui safari,  drumetiile montane, practicarea surfingului sau cercetarea oraselor ascunse.

Acum doi ani, Republica Africa de Sud a castigat din turism 7,6 miliarde de dolari, iar faptul ca statul african a gazduit Cupa Mondiala de Fotbal in acest an va consolida cu siguranta pozitia de lider al Republicii Africa de Sud in topul destinatiilor valoroase.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#africa, #destinatii, #maroc, #mauritius, #sud, #tanzania, #tunisia, #turisti , #Obiective turistice