Destinatiile preferate de turistii europeni

Joi, 12 August 2010, ora 17:56
2366 citiri
Destinatiile preferate de turistii europeni

Printre destinatiile turistice tentante in acest an se numara Croatia, preferata vedetelor de la Hollywood, Turcia, care pluseaza cu statutul de capitala europeana dobandit de Istanbul si Marea Britanie, care profita de noua preferinta a turistilor: campingul.

Croatia, mai populara ca niciodata

Croatia a devenit una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta in aceasta vara, fapt confirmat si de cifrele inregistrate de reprezentantii aeroportului din Dubrovnik. Potrivit acestora, numarul de pasageri care au tranzitat  Croatia in prima zi din luna august a fost egal cu numarul turistilor care au aterizat in tara in luna februarie, respectiv 15.000 de oameni.

In plus, Croatia este atragatoare si pentru celebritati: Morgan Freeman este doar una dintre vedetele de la Hollywood atrase de tara croata.

In functie de propriile gusturi si preferinte, turistii care merg in Croatia isi pot alege tema vacantei. Se pot bucura de cele sapte parcuri in aer liber, de coasta stancoasa a Adriaticii, ideala pentru pasionatii de iahting, sau se pot orienta catre Peninsula Istria, din nordul coastei Dalmate, un colaj natural, compus din orase vechi, paduri si statiuni turistice.

Capitala Croatiei este impartita in Orasul de Sus, unde majoritatea obiectivelor turistice sunt construite in stil neo-baroc, Orasul de Jos si Noul Zagreb.

In Orasul de Sus puteti admira Biserica Sfantul Mihail si Poarta de Piatra, in timp ce atractiile Orasului de Jos sunt Teatrul National, Catedrala neo-gotica sau Muzeul Mimara.

Turcia, mereu actuala

Turcia ramane si in 2010 un punct de referinta pentru turistii dornici sa se bucure de soare, plaja si de servicii ireprosabile.

Un punct forte pentru turci il constituie si statutul de capitala culturala europeana pentru anul acesta dobandit de Istanbul, alaturi de Pecs din Ungaria si Essen din Germania.

Centrul vechi din Istanbul, supranumit si Sultanahmet, este zilnic plin de turisti, dar cu toate acestea, cei care isi doresc sa vina aici mai au inca timp la dispozitie sa rezerve o oferta buna in luna aceasta si sa ajunga la inceputul lui septembrie in Turcia.

O croaziera pe Bosfor, Moscheea Albastra, Turnul Galatei si Palatul Dolmabahce sunt doar cateva dintre atractiile din Istanbul.

Campingul, noua preferinta in Marea Britanie

In pofida faptului ca zilele insorite sunt limitate dupa inceperea anului scolar in Marea Britanie, turistii nu ocolesc aceasta destinatie. Tour-operatorii speculeaza orice tendinta si profita astfel de preferinta turistilor de a merge in camping.

Statisticile oficiale din Marea Britanie arata ca sunt din ce in ce mai multi turisti care aleg sa mearga cu cortul decat sa se cazeze la un hotel, desi acesta ofera facilitati si servicii de exceptie, precum miculdejun.

Astfel, in ultimul an, in Regatul Unit peste 6 milioane de oameni au ales varianta mai ieftina si mai ecologica a vacantei: campingul.

Trafalgar Square, Big Ben sau Buckingham Palace sunt cele mai importante obiective turistice din Marea Britanie.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#britanie, #croatia, #destinatii, #istanbul, #marea, #turisti, #vacanta , #Obiective turistice