Evadare in Insulele "secrete" ale Marii Britanii

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 18:41
3287 citiri
Evadare in Insulele "secrete" ale Marii Britanii

Cei mai multi turisti aleg Grecia sau Thailanda, cand se pune problema petrecerii unui concediu relaxant, intr-o destinatie care sa aiba obiective turistice, plaja, munti si specialitati gastronomice senzationale. Daca vrei sa eviti aglomeratia specifica pentru aceste doua destinatii, alege una dintre insulele Marii Britanii.

Daca vrei o locatie inedita in care sa iti petreci o vacanta inedita si sa experimentezi „stilul de viata al unui naufragiat”, alege una dintre insulele Marii Britanii. Lonelyplanet.com le-a ales pe cele mai interesante din totalul celor peste 600 de insule din care este formata Marea Britanie.

Inchocolm

Inchcolm este una dintre insulele Scotiei care beneficiaza de o locatie spectaculoasa, de plaje mai putin aglomerate si nu in ultimul rand de un complex de manastiri foarte bine pastrat. Ansamblul religios ramane unul dintre cele mai bine conservate din toata Scotia.

Merita sa faci o plimbare in imprejurimi si sa studieze arhitectura medievala a manastirii. De asmenea, vei descoperi ca poti face drumetii si ca te poti bucura de mai multa liniste.

Insula Piel

Intreaga coasta a Insulei Piel nu se numara printre destinatiile turistice populare si mai mult decat atat, este aproape in totalitate trecuta cu vederea de turisti. Asta in ciuda faptului ca are cateva panorame incantatoare.

Privelistea este oferita de cadrul natural remarcabil, avand in vedere ca plaja se afla in umbra dealurilor, atat in sensul metaforic  al expresiei cat si in cel mai real sens cu putiinta.

Daca vei alege sa te indrepti catre coasta si vei explora imprejurimile, vei vedea Castelul Piel, o construcie medievala impunatoare. De asemenea, te poti opri pentru cateva momente la carciuma „The Ship”.

Legatura dintre Insula Piel si continent se face cu ajutorul curselor regulate de feribot, doar pe timpul lunilor de vara.

Insula Lundy

Intre Insula Lundy si America de Nord nu exista absolut nimic. Insula se afla chiar in locul in care Canalul Bristol se intalneste cu Oceanul Atlantic si are o suprafata de aproximativ  5,6 kilometri.

Cei mai multi turisti vin aici pentru a se bucura de natura si vei intelege de ce aleg tocmai aceasta destinatie, dupa ce o vei vizita.

Stilul de viata linistit al localnicilor, ospitalitea lor, specialitatile culinare pe baza de peste si multitudinea exemplarelor de flora si fauna sunt doar cateva dintre argumente.

Insula St Kilda

Populatia Insulei Hardy  a pierdut intr-un final confruntarea cu fortele naturii in 1930, cand a fost complet evacuta pe continent.

Vremea salbatica din Insula St Kilda’s si mediul inconjurator ostil au fost principalele motive care au dus la depopularea insulei.

In schimb, tocmai existenta acestui mediu a inlesnit protejarea ecosistemului si a ajutat cateva specii unice de pasari sa supravietuiasca.

Majoritatea celor care vin in vizita ajunge pe insula cu ajutorul vaselor de croaziera si se rezuma la excursii de cateva ore. Dar daca ai conditie fizica, incerca sa faci o plimbare prin padurea virgina. Nu vei regreta.

Insula Mersea

Essex este cea mai locuita insula din estul extrem al arhipelagului Marii Britanii si se afla la mai putin de 110 kilometri de Londra.

In cazul in care vrei sa ajungi in centrul capitalei britanice, trebuie sa te asiguri ca mareele nu iti vor intarzia vizita.

Essexul este renumit pentru calitatea stridiilor, pentru culturile de vita de vie si nu in ultimul rand pentru vinurile savuroase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#concediu insula, #insula, #marea britanie, #turisti , #Obiective turistice