Irlanda pentru turistii incepatori. Top 7 sfaturi utile

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 16:48
3305 citiri
Irlanda pentru turistii incepatori. Top 7 sfaturi utile

Reputatia Irlandei precede orice ghid turistic, indiferent ca e vorba despre campurile cu trifoi rosu, localnicii vorbareti sau faimoasele berarii Guiness. Din aceasta cauza, turistii au impresia ca stiu cam tot ce ar trebui sa stie pentru a vizita Irlanda, dar dincolo de toate aceste clisee, statul irlandez are mai mult de dezvaluit celor interesati sa o descopere.

Descoperiti literatura irlandeza

Una dintre fetele de multe ori neglijate ale Irlandei este literatura irlandeza.

Pe langa faptul ca localnicii se numara printre cei mai guralivi oameni de pe pamant, cu un ritm extrem de rapid al cuvintelor rostite pe minut, se pricep foarte bine sa isi transpuna gandurile pe hartie, iar din acest motiv, literatura irlandeza se afla la loc de cinste printre cunoscatori.

La Old Library, din incinta Colegiului Trinity, veti descoperi o colectia remarcabila de volume, manuscrise vechi si romane incitante, semnate de autori locali.

Orasul Galway, plin de puburi

Orasul Galway, pe langa faptul ca se supune farmecului irlandez, reprezinta si un punct de plecare important pentru excursii in Insulele Aran si in Connemara.

Arhitectura compacta, caracterizata de blocurile masive din piatra, usor rotunjite nu este apreciata de toti turistii, dar lipsa obiectivelor turistice este din plin compensata de prezenta unui numar impresionant de puburi.

The Crand and Taaffe’s sau The Blue Note sunt doar doua exemple, iubite deopotriva de localnici si de turisti.

The Rock of Cashel, cel mai spectaculos complex medieval

The Rock of Cashel, un ansamblu de cladiri medievale, adaposteste cel mai spectaculos castel din Irlanda si il puteti gasi in partea de sud a tarii, in comitatul Tipperary. Printre cladirile din complex se afla o capela in stil romanesc, ridicata in secolul al XII-lea si o catedrala in stil gotic finalizata cu un secol mai tarziu.

Trad, adevarata muzica irlandeza

Muzica traditionala irlandeza, cunoscuta sub denumirea de “trad” ramane un element central de pe scena puburilor irlandeze, alaturi de berea Guiness, desigur.

Doolin, un oras micut, in comitatul Clare a fost mereu omagiat ca “sufletul” muzicii din Irlanda, dar sesiunile live de melodii ritmate si balade induiosatoare pot fi ascultat in toate puburile si localurile de noapte din tara.

Ruinele Irlandei, construite in Epoca de Piatra

Irlanda ascunde si o serie de ruine interesante, pe care le puteti studia la Bru Na Boinne, in Comitatul Meath. Aici aveti ocazia sa admirati o necropola, sculptata in timpul Epocii de Piatra si are o camera fascinanta, datorita exploziei de lumina cu care este invadata in timpul solstitiului de iarna.

Desi incaperea capata efectele superbe doar in aceasta perioada din an, ea poate fi vizitata in fiecare zi, fiind la fel de atragatoare.

Turnatul berii, o arta

Pentru irlandezi turnatul berii in halbe devine o dovada de maiestrie si nicio vacanta in Irlanda nu poate fi considerata completa fara a invata acest mestesug. Cele mai indicate locuri pentru aceasta activitate deosebit de “educativa” sunt barurile Mulligan’s din Dublin, Matt Molloy’s din Westport si Sehan Ua Neachtain in Galway.

Aflati misterul pietrelor din Giant’s Causeway

Aflat peste granita, in Irlanda de Nord, Giant’s Causeway emana mister si starneste in continuare numeroase controverse. Formatiunile hexagonale din stanca tasnesc din apa marii si ii fascineaza atat pe turisti cat si pe localnici. O atractie majora pentru vizitatori, Giant’s Causeway le stimuleaza imaginatia si ii incinta pe savanti, in tentativa de a gasi o explicatie pentru ciudatele blocuri de piatra.

Admirati privelistea din Peninsula Dingle

Peninsula Dingle, din comitatul Kerry se mandreste cu o panorama de vis, demna de etalat pe cartile postale. Privelistea cuprinde plaje acoperite de nisip fin, delicat incadrate de apele marii si delimitate la celalalt capat de Dingle, orasul pitorsc care a imprumutat numele sau intregii peninsule.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#concediu, #irlanda, #turisti , #Obiective turistice